Banes Motor České Budějovice
22.03.2014, Matěj Mayer

Starší dorost musí obhájit svůj postup přes Vítkovice

Velké zděšení a šok. Asi takové pocity zažili hráči a fanoušci staršího dorostu Českých Budějovic po zveřejnění informace, že první čtvrtfinálové utkání je zkontumováno. Mezitím totiž Jihočeši stihli vyhrát i druhý zápas a oslavit senzační postup do semifinále.

Jaký je oficiální důvod kontumace? Na soupisce měl českobudějovický klub hráče, který startoval neoprávněně. „Jednalo se o obránce Janka Křikavu, který dostal v posledním utkání s Třincem vyšší trest a měl tedy na další utkání stopku. Byla naše chyba, že jsme si to neohlídali. Soustředili jsme se na taktiku na další zápas, byli jsme v euforii,“ přiznává Filip Turek.

Zajímavé je, že Křikava vstřelil v inkriminovaném utkání svou první a jedinou branku v play-off, celkově druhou v sezoně. Tímto gólem navíc celý zápas rozhodl, takže se nedá říci, že by zápas neovlivnil. Sluší se dodat, že v posledním čtvrtfinálovém zápase s Třincem dostal mladý obránce teprve svůj druhý vyšší trest (10 minut) v sezoně. Zákaz startu na jedno utkání má vždy hráč po dvou desetiminutových trestech a ten první obdržel Křikava už ve 3. kole, což bylo 9. září v utkání s Pískem.

Podobná situace pro českobudějovický starší dorost už v play-off nastala. Daniel Klinecký si přenášel „desítku“ z 24. kola základní části a ve druhém utkání s Třincem dostal trest do konce utkání. Tehdy si však Jihočeši vše pohlídali dobře a toto proběhlo komplikací.

Nezbývá než doufat, že se Trummerovi svěřenci z nepříjemné záležitosti oklepou a dnes potvrdí svůj dominantní výkon v utkání na ledě Vítkovic!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....