Banes Motor České Budějovice
23.03.2014, Miroslav Mayer

Jan Trummer: Překvapení může pokračovat

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Mužstvo staršího dorostu se připravuje na semifinále play-off. Nejprve muselo místo naplánovaného odpočinku odehrát ještě jeden náročný zápas a navíc ještě absolvovat cestu z Ostravy do Českých Budějovic. V neděli se tým sešel v tělocvičně ZŠ Grünwaldova na protažení a fotbálek. Vše pečlivě sledoval i trenér mužstva Jan Trummer.
Co byste mohl říct o třetím zápase s Vítkovicemi?
My jsme do zápasu vstoupili lépe a podařilo se nám dát první branku, nicméně za chvíli se utkání zkomplikovalo a soupeř vyrovnal. Znovu jsme se dostali do vedení a soupeř znovu vyrovnal. Pak se utkání odehrávalo ve středním pásmu a moc šancí nebylo. Pak šly Vítkovice poprvé v sérii do vedení. Nám se podařilo šťastným gólem vyrovnat a to ještě ve druhé třetině. Ve třetí třetině už žádné mužstvo nemělo žádnou pořádnou šanci i když domácí měli více přesilových her, ale ty jsme dokázali ustát a zápas skončil remízou.


V prodloužení, které se hrálo deset minut jste byli lepším týmem.
Byly jsme lepší a podařilo se nám vytvořit si dvě brejkové akce. Jan Bárta jel úplně sám na branku, ale bohužel nedal a zápas musela rozhodnout trestná střílení.


Ta nakonec netrvala moc dlouho, když za Jihočechy odjeli jen dva hráči.
Později mi řekl kapitán Pavel Samohejl, že náš brankář Petr Kváča si přál, aby šel do branky jako první a protože vyhrál los, tak zvolil tuto variantu. To se ukázalo jako rozhodující. První nájezd totiž Kváča skvěle chytil. Za nás Matoušek taky nedal. Druhý nájezd pak náš gólman vychytal s přehledem a Jirka Smejkal dokázal dát gól. Na vítkovického hráče pak zřejmě zapůsobily nervy a ten nepředvedl nic co by mohlo Kváču ohrozit a mohli jsme už podruhé slavit postup do semifinále.


V semifinále čeká nejtěžší možný soupeř Bílí Tygři Liberec. Se soupeřem jste letos hráli čtyři zápasy. Co se dá říci o tomto soupeři?
Liberec hraje dlouhodobě skvělý útočný hokej. Jediné co nás mrzí je, že došlo ke změně trenéra. Musíme tedy počkat, s jakou taktikou teď soupeř přijde, protože nový trenér určitě přinese něco nového a zkušenosti z předchozích zápasů nám moc nepomohou. Budeme se muset rozkoukat a reagovat na jejich styl hry.


Poslední letošní vzájemný zápas Liberec vyhrál 10:2. Nebude vás tento výsledek traumatizovat?
Myslím, že ne. My jsme tam nejeli v optimálním složení kádru a navíc jsme byli ve fázi, kdy jsme zkoušeli některé nové herní situace. Ono to utkání tak jednoznačné nebylo, ale v závěru jsme dostali slepené góly.


Do zápasu jdou Tygři jako favorit. Jak vidíte šance svého týmu?
Důležité je, jak se nám podaří zregenerovat, protože je dost málo času. Pokud kluci budou dál makat jako jeden tým, tak jako doposud, myslím, že můžeme pokračovat v překvapení v letošní sezóně staršího dorostu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....