Banes Motor České Budějovice
24.03.2014, Matěj Mayer

Hrajeme jako tým a v tom je naše síla, shodují se Smejkal a Samohejl

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ač je letošní starší dorost opravdovým týmem, jsou v něm také osobnosti, které nesou hlavní zodpovědnost za výsledky týmu. Kromě brankáře Petra Kváči jsou to útočníci Jiří Smejkal a kapitán týmu Pavel Samohejl, kterým patří v bodování play-off šesté a čtvrté místo.

Jiří Smejkal: Postup Vítkovic by nebyl spravedlivý

Po druhém vítězném zápase s Vítkovicemi jste už slavili postup do semifinále a pak přišlo překvapení v podobě kontumace. Jak to oznámení nesl tým?
Bylo to pro nás velké překvapení, protože jsme se už viděli v semifinále. Nakonec jsme si řekli, že to musíme vyhrát znovu, protože by to nebylo spravedlivé, kdyby postoupily Vítkovice. Tak jsme do zápasu dali všechno a vyšlo to.


Zápas byl tentokrát výsledkově vyrovnaný. Můžete ho stručně popsat?
Pomohlo nám, že jsme dali první gól a tím jsme se dostali na koně. Soupeř sice dokázal vyrovnat, ale my jsme zase vedli a oni museli dotahovat. Pak soupeř vedl, ale my jsme dokázali vyrovnat. Ve třetí části byl zápas hodně nervózní a došlo až na nájezdy.

Právě vy jste se nakonec stal hrdinou zápasu, když jste jako jediný svůj nájezd proměnil. Popište svůj vítězný nájezd.
Jel jsem jako druhý a tak jsem mohl být v klidu a soustředit se na sebe. Jel jsem zleva a chtěl jsem udělat kličku do bekhendu, ale viděl jsem místo nad vyrážečkou a tak jsem vystřelil a padlo to tam.

V semifinále vás čeká Liberec. Co vy si myslíte o tomto soupeři?
Zatím nevíme, v jaké nastoupí sestavě. Jestli za ně nastoupí Pyrochta a Zacha, to by byla velká posila. Já si myslím, že my hrajeme jako tým a v tom je naše síla. Tygři budou spíš hrát jako individuality a tak si myslím, že máme šanci a věřím, že v Liberci vyhrajeme.


S Libercem to bude vyrovnané, myslí si Pavel Samohejl

Jak byste zhodnotil čtvrtfinálovou sérii s Vítkovicemi?
Myslím si, že Vítkovice pro nás rozhodně byly lehčím soupeřem než Třinec. Vítkovice měly spíš individuality a nehrály jako tým. My jsme s Vítkovicemi vlastně vedli už 2:0, ale pak jsme se dozvěděli, že se stala na naší straně chyba s nasazením jednoho našeho hráče, který neměl hrát. Museli jsme tedy znovu jet do Vítkovic a obhájit naše vítězství.

Jak probíhalo třetí a zároveň rozhodující utkání série?
Byl to hodně vyrovnaný zápas. Pro ně to byla vlastně druhá šance, takže se jí snažili využít. Měli dokonce tři nové hráče, které si stáhli z juniorky, takže to bylo o to těžší. My jsme ukázali, že bojujeme a hrajeme týmově, a díky tomu jsme dokázali vyhrát.

Postoupili jste do semifinále a čekají vás Bílí Tygři Liberec. Jak se na ně připravujete?
Je to dobrý tým, který má kvalitní hráče. Jsou dobří jak individuálně, tak jako tým. Jsou výborní na puku, dobře bruslí… Bude to těžké. Ale myslím si, že se dají porazit. Dokázali jsme si to i v sérii s Vítkovicemi.

Po nadstavbové části jste byli až dvanáctí, teď jste se dostali mezi nejlepší čtyřku. Čím to je, že vám to v play-off tak šlape?
Je to tím, že v nadstavbě jsme nepracovali tak, jako pracujeme teď. Každý si chtěl dát góla… V play-off jsme se semkli, pracujeme jako tým. Všichni bojují za jednoho a to nám vychází. Myslím, že máme také dobrý systém, který je založený spíše na obraně. Z toho se pak dostáváme do útoku a to nám vyhovuje.

Jak vidíte vaše šance proti Liberci?
Tak zatím jako v každé sérii, ani teď nejsme favoriti. Ale myslím, že vítězstvím nad Vítkovicemi jsme dokázali, že nebudeme lehký soupeř. Podle mě bude série vyrovnaná.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....