Banes Motor České Budějovice
25.03.2014, Matěj Mayer

Starší dorost musí ve středu s Libercem v Budvar Areně vyhrát

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Fantastická cesta vyřazovacími boji se starším dorostencům trochu zadrhla. Českobudějovičtí v pondělí po velkém boji prohráli s favorizovaným Libercem 5:4. Netřeba skládat zbraně, protože Jihočeši podali dobrý výkon a vyrovnávací branka visela ve vzduchu. Pomoci by tentokrát mohlo domácí prostředí a početná skupina nadšených fanoušků.

Českobudějovičtí vstupovali i do semifinálové série v roli outsidera. Liberec skončil po nadstavbové části první a papírově jde o velmi silného protivníka. Jihočeši vstupovali do prvního zápasu s odhodláním a cílem nedostat branku, to se ale nepodařilo. „Věděli jsme, že Liberec hraje doma aktivní hokej, takže jsme si to chtěli od první minuty pohlídat. Bohužel jsme začátek zápasu nezachytili,“ řekl po zápase kouč Jan Trummer. České Budějovice inkasovali v úvodních deseti minutách hned třikrát a utkání se zdálo být ztracené.

Dvanácté mužstvo po nadstavbové části ale o to více bojovalo, aby náskok Bílých Tygrů zmenšilo. Hned ve 12. minutě se to podařilo Janu Bártovi, který ujel v oslabení. Po první přestávce dal svůj první gól ve vyřazovacích bojích Jakub Šafář a hostům bylo hned veseleji. „Dali jsme kontaktní gól, ale naší lehkovážností jsme dostali dvě branky na 5:2, což myslím, že rozhodlo,“ přibližuje trenér Jihočechů klíčový moment zápasu. Ještě před polovinou utkání měl totiž Liberec tříbrankový náskok zpět. Záchranou byl zásah útočníka Ondřeje Šulka, který svou brankou na 5:3 dal Českým Budějovicím naději.

Ani dvoubrankový náskok však Českobudějovičtí ve třetí třetině stáhnout nestihli. Šulek sice další brankou dostal hosty na dostřel, ale to bylo ze strany Jihočechů vše. Nic na tom nezměnila ani obrovská šance Jakuba Doktora, který střelou do odkryté klece nepřekonal Hosnedla. Závěr utkání se nepovedl ani rozhodčím, kteří měli spadeno především na českobudějovické hráče. „Smutné je, že se jedná o extraligu staršího dorostu a jsou na ni delegováni rozhodčí, kteří poškozují kvalitu utkání. Závěr byl hektický, rozhodčí to nezvládl a dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ komentuje situaci Jan Trummer.

Přijďte podpořit starší dorostence ve veledůležitém souboji s Libercem. Středeční utkání startuje ve 13:00 na první ploše Budvar Areny!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....