Banes Motor České Budějovice
26.03.2014, Miroslav Mayer

SŽA: CEB - POR 4:2 - Jihočeši vstoupili do turnaje vítězstvím

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Mužstvo osmé třídy začalo turnaj mistrovství republiky ve Zlíně skvěle. V první zápase dokázalo zvítězit, když porazilo mužstvo Poruby. Jihočeši v zápase vedli a Ostravané dvakrát dokázali snížit. Budějovické podržel svým výkonem brankář Daniel Svoboda.
K prvnímu zápasu na mistrovství republiky ve Zlíně nastoupili Jihočeši proti týmu Poruby. Oba soupeři se vzhledem ke geografické vzdálenosti nemají příležitost v sezóně potkat a pro oba trenéry byli soupeři spíše velkou neznámou. První třetina byla také spíše ve znamení vzájemného poznání a herní nervozity. V první třetině byli přeci jen nervóznější Jihočeši a také dvakrát zahřívali trestnou lavici, ale v první dvacetiminutovce branka nepadla.

Hned v úvodu druhé třetiny se dokázali Budějovičtí otřepat a pomohl ji k tomu vedoucí gól, jehož autorem byl Ondřej Krcho, který vystřelil z levého kruhu nad vyrážku brankáře Poruby. Od té doby Jihočeši byli lepším celkem a vytvářeli si i řadu brankových příležitostí. Největší měli na hokejkách Beránek a Toman, ale druhý gól z toho nebyl. Toho se nakonec agilnější Jihočeši dočkali ještě ve druhé třetině a to díky využité přesilovce. Vojtěch Krcho odrazil svoji střelu od betony brankáře Mrázka, který pak nestačil na dorážku Martina Tisoňě. Jenže vzápětí hrála přesilovku i Poruba a i ona ji dokázala využít. Lehké nahození Martina Plisky se odrazilo od tyčky do branky a Poruba byla znovu ve hře. Ovšem Budějovičtí pokračovali ve svém tlaku. Velice aktivní byl hlavně Martin Beránek, ale Mrázek v brance Poruby chytil co se dalo a držel naděje svého týmu.

Od začátku třetí části se pustili Jihočeši do dobývání branky Poruby. Po třech minutách se mužstvo dočkalo třetí branky. Podařilo se jim to dokonce v oslabení, když se Ondřej Vaculík dostal s pukem až před Mrázka a protlačil puk za brankovou čáru. Šance měli nadále spíše Jihočeši a hosté spíše čekali, ale přesto se jim opět povedlo snížit. Poruba vyhrála vhazování a puk se dostal k Janu Žídkovi, který se trefil na ramene brankáře Svobody. To postavilo Porubu na nohy a ta se ujala aktivity. Jihočeši pak měli možnost hrát přesilovku pět na tři, ale ta jim nevyšla. Naopak vyrovnat mohl Vojtěch Štrondala při přečíslení tvrdě pálil na Svobodu. Poruba toužila po vyrovnání a měla i další šance, když při přesilové hře zůstal ležet puk na brankové čáře a Svoboda ho našel pod betonem. Poruba se odhodlala ke hře bez brankáře a to se jí nevyplatilo. Matěj Toman totiž trefil od vlastní modré opuštěnou branku a stanovil tak konečné skóre zápasu.

Ohlasy po zápasu
Lukáš Chaloupka, trenér HC České Budějovice: Sledovali jsme vyrovnané utkání. Obě mužstva byla ze začátku nervózní, ale později se rozkoukala a viděli jsme dobrý zápas. Rozhodující byl skvělý výkon našeho brankáře Svobody, který nás v důležitých momentech zápasu podržel.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice