Banes Motor České Budějovice
27.03.2014, Matěj Mayer

SŽA: CEB - SLA 3:4sn - Ve druhém utkání Jihočeši padli až v nájezdech

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovičtí osmáci mají za sebou na mistrovství republiky těžký duel se Slavií. Soupeř dal hráčům z jihu Čech pořádně zabrat, když už od úvodních minut vedl 3:0. Hráči Českých Budějovic však do konce šedesáté minuty vybojovali tři branky a podlehli nakonec až v nájezdech.

Utkání začalo velmi svižně a už v první minutě padla úvodní branka. Na trestné lavici byl sice v tu chvíli hráč hostující Slavie, ale gól přesto padl do českobudějovické branky. V oslabení ujel a kličkou do bekhendu překonal Prušáka Jaroslav Brož. Českobudějovičtí si však nedali pozor a vzápětí byli vyloučeni dva jejich hráči po sobě. I toho dokázala Slavia využít a brankou Jakuba Zderadičky se dostala do vedení o dvě branky. Ani to však nebylo ze strany Pražanů všechno. Po pěkné akci se mohl radovat Ondřej Holík, po jehož brance měla Slavia zdánlivě bezpečný náskok. Tato branka také vyhnala z klece brankáře Prušáka, kterého nahradil D. Svoboda. A ten měl po svém nástupu do branky rozhodně co dělat. Slávisté měli totiž vzápětí dvě velké šance, ale Svoboda si s oběma poradil.

I druhá část hry začala poněkud zostra. Po pár odehraných minutách byl ve velké příležitosti slávistický Všetečka, který však nedokázal trefit prázdnou bránu. Ve 27. minutě se hosté dostali do další šance, ale ani Brož nepřelstil brankáře Svobodu. Ten samý hráč jel o několik okamžiků později sám na bránu, ale Svoboda vyhrál i tento minisouboj. Pak trochu překvapivě udeřily České Budějovice. Kolem brankoviště se nejlépe zorientoval Ondřej Svoboda a propasíroval kotouč za záda brankáře Pánka. O moc větší radost mohli mít jihočeští mladíci i o chvilku později, když se zásluhou Ondřeje Vaculíka dostali soupeři na dostřel. Ke konci druhé třetiny mohli domácí vyrovnat, ale Pánkovi tentokrát pomohla tyčka. V samém závěru došlo ještě ke dvěma velkým ohrožením branky ze strany Slavie, ale Svoboda udržel českobudějovickým naději do poslední třetiny.

Na začátku třetí dvacetiminutovky jel nejprve sám na bránu hostující Brož, ale nedokázal zvednout kotouč. Odpovědí na tuto šanci byla střela od modré čáry v podání budějovického Doktora, kterou zastavila až tyčka. Jihočeši se však vyrovnávací branky přeci jen dočkali. Domácí ohrožovali Pánkovu branku sprškou střel a uchytila se nakonec dorážka Matěje Šafáře. Vzápětí mohl fantastický obrat dokonat Silný, ale ten už úspěšný nebyl. Prvních šedesát minut nakonec rozhodující branku nepřineslo a na řadu přišlo prodloužení.

Pětiminutové prodloužení příliš příležitostí ke skórování nenabídlo a tak se o vítězi utkání rozhodovalo v samostatných nájezdech. Hned z prvního nájezdu se prosadil hostující Všetečka a Českobudějovičtí museli čekat až na svůj třetí nájezd, kdy proměnil Pažourek. Vzápětí však Vaculík neproměnil a Robin Všetečka svým druhým gólem v nájezdech rozhodl utkání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....