Banes Motor České Budějovice
27.03.2014, Miroslav Mayer

Škoda, že jsme se nedostali ještě dál, lituje obrance dorostu Josef Matoušek

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Obránce Josef Matoušek má letos za sebou zajímavou sezónu. Většinu sezóny odehrál jako opora zadních řad staršího dorostu, později ukázal, že velmi dobře zvládá i juniorskou extraligu. Byl u toho, když se juniorům podařilo udržet extraligu a byl také u toho, když po čtrnácti letech postoupil starší dorost do semifinále play-off.
Po zápase s Libercem vládne v mužstvu zklamání. Popište sérii s mužstvem Tygrů.
Liberec byl určitě nejtěžší soupeř, se kterým jsme v play-off hráli. V Liberci nám trvalo, než jsme se dostali do tempa. Zaspali jsme a pořádně jsme se dostali do hry až v poslední třetině a už jsme to nedokázali otočit. Na konci nás trochu rozhodily i problémy s rozhodčími a už jsme to nedotáhli do vyrovnání.

O co se tam jednalo?
Kapitán týmu Pavel Samohejl se jel rozhodčího zeptat na vysvětlení, ale ten ho bez vysvětlení poslal na střídačku. Trenér Trummer ho poslal zpět, aby zjistil co se děje a rozhodčí mu hned dal osobní trest na deset minut. Pak se ho zeptal, za co ho vylučuje a on ho poslal rovnou do kabiny.

Dá se tedy říct, že Liberec byl doma lepším týmem?
První dvě třetiny ano, ale pak jsme si uvědomili, že se s nimi dá hrát a šli jsme do nich více. Chybělo málo a mohli jsme vyrovnat. Jakub Doktor měl velkou šanci, ale trefil jen konec betonu brankáře. Je to velká škoda.

Co jste chtěli změnit před druhým domácím zápasem s tímto soupeřem?
Změnili jsme taktiku rozjetí útoku. Chtěli jsme hrát přes střed hřiště a agresívně najíždět do soupeře. Chvíli se nám to dařilo, ale pak jsme vypadávali ze hry. Hodně se na nás podepsala únava.

Dvakrát jste v zápase vedli a přesto jste vítězství neudrželi. Čím to bylo?
Hlavně to vyrovnání na 2:2 bylo zbytečné. Řekli jsme si, že budeme hlídat obránce, aby nemohli střílet od modré, ale neudrželi jsme systém. Měli jsme sice hodně přesilovek, ale těžko se to proti Tygrům hraje. Oni mají rychlý přístup a stačí přečíst hru. Nám se moc nedařilo a přihrávky nám vázly.

Ve třetí třetině bylo vidět, že soupeř má více sil než vy.
Je to tak. Už se na nás podepisovalo, že hrajeme hodně. My co jsme hráli i za juniorku už jsme mleli z posledního. Všichni kluci makali naplno a dávali do toho všechno. Za to bych chtěl všechny kluky pochválit i mladí i staří hráli až do poslední chvíle.

Co pro vás znamená účast v semifinále play-off?
Pro mě je to velká zkušenost. Semifinále se tady dlouho nehrálo. Škoda, že jsem se nedostali ještě dál.

Vám osobně se tato sezóna vydařila. Jak ji sám hodnotíte?
Pro mě to byla poslední sezóna ve starším dorostu a přibyde mi dobrá zkušenost s trenéry i s kamarády z týmu. Škoda, že v ročníku 1996 je nás tak málo. Alespoň je vidět, že se starší dorost dá táhnout i s mladšími hráči.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....