Banes Motor České Budějovice
30.03.2014, Miroslav Mayer

SŽA: ZLN - CEB 7:3 - Osmácí prohráli se Zlínem, přesto jsou bronzoví

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Poslední zápas na mistrovství republiky mládeže ve Zlíně se budějovickým osmákům nevydařil. Dvě třetiny drželi nadějný výsledek i herně soupeři stačili, ale v poslední třetině Zlínští zabrali a zničili Jihočechy pěti brankami. Přesto vezou osmáci domů bronzové medaile a přiváží tak do Českých Budějovic medaili po osmi letech.

V posledním zápase na mistrovství republiky se Jihočeši utkali s domácím týmem se Zlína. V budějovické brance se objevil od začátku brankář Prušák. Aktivitu od úvodu zápasu převzali domácí, ale první velkou šanci měli Holý, který střílel z mezikruží, ale do branky se mu nepovedlo protlačit ani dorážku. Na druhé straně už se ovšem slavil gól, když si Zdeněk Sedlák pohrál s obranou Budějovických a pohodlně zavěsil. Domácí měli stále více ze hry a hýřili útočnou aktivitou. Důkazem toho byla i Hamrlíkova tyč. Šanci vyrovnat měl i Krcho, ale Kořénka stačil vyrazit pik betonem. Po první části tak Zlín vedlo o jednu branku.

Do druhé části vstoupili lépe Jihočeši, kteří se snažili o vyrovnání, ale proti byl domácí gólman. Zahanbit se nenechal ani Prušák, když ustál nájezd Sedláka. Ovšem po sedmi minutách musel stejně lovit puk ze své sítě. Nejprve vyrazil střelu Mynáře, ale na dorážku Tomáše Kristka už nestačil. Jenže téměř vzápětí se dostali ke slovu i Jihočeši a podařilo se jim snížit. Velkou zásluhu na brance měl Holy, který projel s pukem celé hřiště a jeho střelu vyrazil Kořénka před Ondřeje Vaculíka a ten dotlačil puk do sítě. Další šanci Zlína měl Fajkus, ale pokus překvapit brankáře objetím branky mu nevyšel. Za chvíli se dokonce povedlo Budějovickým vyrovnat. Těsně po skončení přesilovky se před brankou prosadil Matěj Toman. Zlín se snažil strnout vedení na svoji stranu a šance měli Kristek a Sedlák, ale Prušák svůj tým podržel.

Ve třetí části se tedy začínalo za vyrovnaného stavu, ale to vydrželo jen tři a půl minuty, než se opět prosadil Zdeněk Sedlák a domácí vedli. Vyrovnání měl na hokejce Beránek, ale jeho samostatný únik domácí gólman chytil. Tak Zlínští trestali. Od mantinelu namířil Tomáš Dřímal a trefil se přesně nad rameno Prušáka. Na druhé straně Toman netrefil odkrytou branku a domácí opět trestali. Sebastian Fejkus se prodral až před branku a trefil mezeru mezi betony. Jiskřičku naděje ještě vykřesal Šimon Masopust, který dorážkou překonal Kořénka. Jihočeši se tlačili k dalšímu gólu, ale místo toho dostali definitivní ránu a to v podobě dvou slepených branek ve své síti. Nejprve se trefil Jiří Suhrada a posledním střelcem byl opět aktivní Zdeněk Sedlák. Výsledek zápasu nevypovídá tolik o dění na ledě. Přesto se mohou Budějovičtí radovat z bronzové medaile, která nebyla v Českých Budějovicích k vidění dlouhých osm let.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....