Banes Motor České Budějovice
31.03.2014, Miroslav Mayer

Mladší dorost vyhrál turnaj v Jihlavě

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ke konci sezóny stále častěji přicházejí zprávy o úspěších českobudějovické mládeže. Vypadá to, že se to s hokejem v metropoli jižních Čech nebude tak špatné. Další vlaštovkou je i vítězství mladšího dorostu na turnaji v Jihlavě, který je vždy prověrkou budoucnosti v této kategorii.

O víkendu hostila Jihlava hned dva mládežnické turnaje. Jedním z nich byl už šestý ročník turnaje Memoriál Jaroslava Pitnera. Jednalo se turnaj hráčů ročníku narození 1999 a 2000. Zúčastnilo se celkem pět týmů a HC České Budějovice v turnaji ani jednou nezaváhal a celé klání s přehledem vyhrál. Vzhledem k probíhajícímu mistrovství republiky mládeže, nemohl tým nastoupit v plné síle a tak by příští rok tato kategorie mohla znovu bojovat o příčky nejvyšší ve své skupině.

Výsledky HC České Budějovice

HC Č. Budějovice – HC Pardubice 4:0
Branky a nahrávky: Kondelík (Kašper); Matys (Kondelík); Káník; Kaisler (Vochozka)
brankář Ovsjannikov

HC Č. Budějovice – SC Kolín 5:0
Branky a nahrávky: Kříž (Vochozka); Matys (Kondelík); Kondelík (Matys); Kaisler (Vochozka); Káník (Kaisler)
brankář Marek

HC Č. Budějovice – St. Poelten 5:1
Branky a nahrávky: Kondelík (Jurka); Kaisler (Vochozka, Jurka); Vochozka (Kaisler); Kaisler (Vochozka); Matys (Kondelík)
brankář Vokůrka

HC Č. Budějovice – HC Jihlava 4:2
Branky a nahrávky: Kondelík (Kašper); Vochozka (Káník, Kaisler); Kaisler (Dudáček); Matys (Kondelík, Kašper)
brankář Klestil

Jáchym Kondelík byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje.

Sestava týmu HC České Budějovice:

Sobota:
Klestil,Vokůrka - Klusáček, Tržil, Dudáček, Jurka, Ruprecht, Kříž,Matys, Kondelík, Kašper, Kaisler, Vochozka, Káník, Veselý, Škrdleta.

Neděle:
Osvjannikov, Marek - Klusáček, Stolarik, Dudáček, Jurka, Ruprecht, Kříž, Matys, Kondelík, Kašper, Kaisler, Vochozka, Káník, Šindelář, Stauber, Škrdleta.

Trenéři: Jaroslav Formánek, Vladimír Caldr.

Slova trenéra Jaroslava Formánka:

Turnaje se nám povedl. Mužstvo bylo složené z mladšího dorostu A i B a kluci mě velice příjemně překvapili. Všichni pracovali velmi zodpovědně a výsledek tomu odpovídá. Soupeři byli silní, ale my jsme byli prostě lepší ve všech činnostech. Kluci lépe bruslili a byli i šikovnější na puku. Mám z tohoto turnaje dobrý dojem a věřím, že mladší dorost bude v příští sezóně velmi silný, když ještě přijdou kluci z osmé třídy, kteří získali medaili na mistrovství republiky. Jáchym Kondelík byl po zásluze vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....