Banes Motor České Budějovice
09.04.2014, Michal Špírek

Nezapomenutelné události sezóny 2013/2014

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ač se Motoru sportovně nevydařila podle představ, bude se na sezónu 2013/2014 na jihu Čech vzpomínat. Zrozený klub ČEZ Motor České Budějovice potkala během roku řada událostí, které se jen tak nezažijí a jejichž připomenutí rozhodně neuškodí...

1. Přátelské utkání s Kladnem

Aby si v létě našlo na hokejový stadion, na pouhé přátelské utkání, cestu 5132 diváků, to je unikát. 20. srpna se začal odvíjet příběh českobudějovického Motoru, který sehrál svůj první zápas proti týmu Kladna. Zápasu předcházel pochod fanoušků či představení názvu, loga a dresů klubu. Natěšení diváci vytvořili nezapomenutelnou atmosféru, a i když nakonec byli svědky porážky 2:5 (druhý gól Motoru vstřelil Třetina po parádní fintě), odcházeli domů s pocitem, že "ty vole, tohle je Motor!"

2. Retro zápas s Mladou Boleslaví

6. ledna hostil Motor pod dohledem kamer České televize lídra tabulky z Mladé Boleslavi a nebylo to obyčejné střetnutí. 3. ledna 1937 se na slepém rameni Malše odehrál duel AC Stadion České Budějovice – BK Mladá Boleslav, první ligový zápas českobudějovické hokejové historie. Po 77 letech se kluby setkaly znovu. Retro zápasu, hranému i díky skvělé spolupráci s mladoboleslavským klubem v historických dresech, předcházelo slavnostní pověšení dresu legendárního hokejisty Františka Mizery pod strop Budvar arény. Tradice českobudějovického hokeje je něco, čím se zkrátka chlubit můžeme. Zápas skončil vítězstvím Boleslavi 2:1.

Fotogalerie ze zápasu: ZDE.

3. Výjezd fanoušků do Jihlavy

Název mise: Ovládnutí Jihlavy. Datum: 1. únor 2014. Počet nasazených: 440.
Čtyři autobusy naplněné fanoušky a k tomu další motoráci, kteří dorazili do Jihlavy po vlastní ose. Diváci hnali Motor dopředu a nakonec byli svědky výhry Českých Budějovic 3:2, kterou vystřelil v poslední minutě Pajič. Jeho útočný kolega Daniel Boháč se po utkání rozplýval: "Tohle jsem v životě neviděl, aby někdo přijel na venkovní zápas v takovém počtu a udělal takovou atmosféru. Tohle prostě bylo něco neuvěřitelného."

4. Série deseti zápasů bez porážky v základní hrací době

Jihočeši nakonec skončili ve skupině play-out a některými výkony a výsledky v sezóně vyloženě zklamali. I přesto ČEZ Motor zaznamenal na sportovním poli nezanedbatelný úspěch. A to dlouhou šňůrou, kdy dokázal ukořistit alespoň bod. Budějovický hokejový klub naposledy bodoval desetkrát v řadě na začátku sezóny 2007/08. Motor tuto sérii vyrovnal v rozmezí 44. kola a prvního utkání play-out, během série nasbíral 24 bodů.

5. Závěrečné utkání s Berounem

Třešnička na dortu. V utkání, jehož výsledek již o ničem nerozhodoval, se ČEZ Motor chtěl úspěšně rozloučit se sezónou. A samozřejmě s fanoušky, kterých dorazilo přes pět tisíc! Motor rozdrtil berounské Medvědy 10:1. A závěrečná děkovačka, obránce Platil mezi fanoušky v kotli a naopak fanoušci mezi hokejisty na ledě, to bylo něco, co muselo zahřát u srdce každého motoráka.


Podpora fanoušků

Samostatnou kapitolou je neskutečná a neutuchající podpora jihočeských příznivců. Právě ta byla tím pravým hnacím motorem týmu po celou sezónu. Průměr 3724 fanoušků na domácí zápas v základní části je zdaleka nejvyšší, který měl jakýkoliv prvoligový klub od sezóny 2008/2009. Fanoušci v létě přispěli k udržení českobudějovického hokeje při životě a následně mu vydatně pomáhali postavit se na nohy. "Motor se po loňských událostech stal zkrátka klubem fanoušků. Uděláme všechno pro to, aby to tak zůstalo," vzkazuje marketingový ředitel Kučera.

Takže na viděnou v sezóně 2014/2015, kdy bude na hokejistech Motoru, aby získali o poznání více bodů, než v prvním ročníku a v podobném posezónním výčtu tak mohlo být uvedeno i umístění týmu v horní části tabulky.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....