Banes Motor České Budějovice
16.04.2014, Michal Špírek

Daniel Boháč: Cíl pro příští sezónu? Určitě play-off!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Do Motoru zamířil Daniel Boháč v únoru z Ústí nad Labem. Po rozpačitém úvodu se rozehrál do své obvyklé formy a v play-out patřil k nejproduktivnějším hráčům. Na útočníka se mohou fanoušci těšit i pro příští sezónu. "Domluvili jsme se rychle, nabídku Motoru jsem rád akceptoval," říká Boháč.

Jak probíhala jednání s ČEZ Motor?
Bavili jsme se hned po skončení sezóny, měli tu zájem na tom, abych v Motoru hrál. A já nabídku i po domluvě s rodinou s radostí akceptoval, chtěl jsem v Budějovicích zůstat. Nejen po hokejové stránce organizace bezvadně funguje. Začaly probíhat námluvy, bavili jsme se o smlouvě, o detailech. Netrvalo to dlouho a domluvili jsme se.

Do Českých Budějovic jste přišel v průběhu minulé sezóny, jak se vám tu líbí?
Zabydlel jsem se tu výborně, mám tu s sebou rodinu, manželka je na mateřské. Moc se nám na jihu líbí, takže žádný problém.

Při pohledu za uplynulým ročníkem, jak jste byl se svými výkony spokojen?
Čekal jsem trochu více. Hlavně ten začátek po mém příchodu mi moc nevyšel a byl celkem nepovedený, když jsem sedm zápasů neměl jediný bod. Pak ale hrálo roli i to, že přišel Rok Pajič, hráli jsme spolu a řekl bych, že se mé výkony zvedly a už to bylo lepší. Doufám, že v příští sezóně to bude pokračovat v tomto duchu.

Utkávat se budete s novými soupeři. Co říkáte tak velké obměně prvoligové mapy?
Bude to určitě zpestření, působení Kladna, asi i Chomutova a k tomu postupující z druhé ligy. Netroufám si ale hádat, co od nich můžeme čekat.

A co můžeme čekat od týmu ČEZ Motor?
Věřím, že velké zlepšení. Určitě play-off a v něm dojít tak daleko, jak jen to půjde. Uvidíme, jací hráči do Motoru přijdou, sleduje napjatě webovky. Ale hlavně se teď věnuju rodině.

Dlouhou dovolenou si ale neužijete, už brzy vám začíná letní příprava. Trenéra Rosola dobře znáte, na co se můžete v uvozovkách těšit?
Začínáme v pondělí 28. dubna. Jak jsem trenéra Rosola poznal, tak můžeme očekávat hodně ježdění na kole a občas nějaké velmi nepříjemné běhání.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....