Banes Motor České Budějovice
07.05.2014, Tisková zpráva

Za kolik na Motor v sezoně 2014-15?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Nultá sezona znovuzrozeného Motoru byla výjimečná ve všech směrech. I proto nebylo snadné určit ceny vstupenek a permanentek tak, aby nový klub dokázal přilákat na prvoligový hokej co nejvíce fanoušků a zároveň mohl z jejich podpory mít i určitý finanční prospěch. Jak se později ukázalo, nastoupená cesta byla správná a čtvrtá nejlepší návštěvnost v Evropě na tým ze druhé nejvyšší soutěže je toho důkazem. I proto chce Motor v nastoupené cestě pokračovat.
Pro příští ročník se změnila jedna zásadní věc. Klub v Českých Budějovicích konečně sdružuje A tým i mládež a právě podpora mládeže, kterou klub považuje za ohromně důležitou, se promítla do ceny permanentek i vstupenek. "Jednou z našich priorit je investice do budoucnosti našeho klubu a tou je mládež. Věříme, že nám v tom formou velmi mírného navýšení cen permanentek i vstupenek pomohou i naši skvělí fandové," vysvětluje základní ideu cenové politiky pro nadcházející sezonu generální manažer ČEZ Motor České Budějovice Stanislav Bednařík. "Celý finanční rozdíl, oproti předchozí sezoně, půjde právě a jen do českobudějovické mládeže," dodává.

Ceny permanentek pro příští ročník se tak pohybují od 1400 Kč k stání, do 2700 Kč za sektory 1. kategorie. Ale pozor! Už před play-out klub jako poděkování za podporu slíbil všem držitelům nezvýhodněných permanentek slevu 200 Kč! To znamená, že pro drtivou většinu fanoušků zůstává cena permanentek naprosto stejná, jako v předchozím ročníku! "Chtěli jsme zvýhodnit všechny ty fandy, kteří nás podpořili v ohromně těžké první sezoně a své slovo držíme," doplnil generální manažer. Tato věrnostní sleva se vztahuje pouze na fyzické osoby a nedá se kombinovat s jinými slevami.

Ceny běžných vstupenek se pak změnily pouze o 10 Kč, opět ve prospěch motorácké mládeže. Na duely s Kladnem, Chomutovem nebo Jihlavou se tak můžete podívat už za 70 Kč, nejvíce pak za 130 Kč. "Naším hlavním cílem do příští sezony je hrát co nejlepší hokej a mít v hale co nejvíce fanoušků. Proto jsme s cenami takřka nepohnuli. Zároveň je ale nutné se zamyslet, jak do budoucna zvýšit podíl účasti fanoušků na financování klubu," zamýšlí se Bednařík.

Momentálně činí příjem ze vstupného cca. 11 % rozpočtu klubu, zatímco ve vyspělých zemích to jsou obvykle více než dvojnásobné cifry. "Jen 90 km od Budějovic v Linci je nejlevnější vstupné na hokej v přepočtu za 400 Kč a dobré lístky stojí 660 Kč. A v nedalekém německém Straubingu koupíte vstupenku k stání za 520 Kč a dobrý lístek dokonce za 1150 Kč, a to je víc, než stojí naše permanentka pro členy Fanklubu," předává své zkušenosti z nejbližšího zahraničí Bednařík. "My samozřejmě nechceme skokově zvedat ceny, jsme si také vědomi, že momentálně nehrajeme nejvyšší soutěž, ale do budoucna se většímu zapojení fandů do financování klubu zkrátka nevyhneme, pokud chceme zodpovědně hospodařit," uzavírá generální manažer. Pokud však bude na Motoru podobná, či snad ještě lepší atmosféra, než v uplynulé sezoně, bude českobudějovický hokej i nadále jasnou sportovní jedničkou na jihu Čech a jeho věrní příznivci mu určitě svou přízeň zachovají.

Prodej permanentek odstartuje 21. května. Stávající místa budou mít permanentkáři rezervovány do 8. července. Rezervaci stačí potvrdit mailem na klub@hcmotor.cz.

Permanentky na sezonu 2014-15

Permanentní karta je nadále platná pro všechny domácí přípravné zápasy, domácí zápasy v základní části 1. ligy ledního hokeje a všechny případné zápasy play-off, play-out či baráže. Aktuální přehled volných míst naleznete ZDE

Kategorie / TypZákladní cena
I. kategorie2700 Kč
II. kategorie2200 Kč
III. kategorie (stání)1400 Kč
Fanklub1050 Kč

Ceny vstupenek na utkání v sezoně 2014-15

Kategorie / Typ1. kategorie (dlouhé strany)2. kategorie (rohové sektory)3. kateogie (za brankami)4. kategorie (stání)Fanklub (D3 + D4)
Základní cena130 Kč110 Kč90 Kč70 Kčpermanentní karty
Děti do 130 cm / 6 letzdarma (bez nároku na sedadlo)
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....