Banes Motor České Budějovice
09.05.2014, Lukáš Dvořák

Motor trápil Sedlec, ale exhibici nakonec domácí zvládli

SEDLEC — Příjemné sváteční odpoledne ozdobilo na fotbalovém hřišti v Sedleci přátelské utkání mezi domácím účastníkem I. B třídy a hokejisty českobudějovického Motoru, kteří se v současné době tvrdě připravují na nadcházející prvoligovou sezónu. Zaplněné tribuny tak mohly sledovat jejich um i jinde než na ledové ploše v Budvar Aréně. Dlouhou dobu vyrovnaný zápas pro sebe nakonec urvali zkušenější fotbalisté a ČEZ Motor České Budějovice porazili 3:1.

Hosté se ostřílených borců nezalekli a v úvodu duelu byli lepším týmem. Přestože byla trochu znát jejich fotbalová nesehranost, daleko častěji se drali do zakončení a ohrožovali branku domácích. Jejich aktivita nakonec byla odměněna vedoucím gólem. Chyby obrany Sedlece využil technickou ranou Daniel Boháč a v 11. minutě poslal Motor do jednobrankového vedení. „Ta šance už nešla jinak zakončit než lobem. Jsem rád, že mi to vyšlo,“ hodnotil úspěšný střelec, jenž jinde než v útoku fotbal nikdy nehraje.

Třetí celek I. B třídy se snažil co nejdříve odpovědět na zásah hostů, ale ve finální fázi mu nebylo přáno. Hokejisté byli hodně aktivní a snahu o trefu domácím znepříjemňovali. Výhodou celého utkání sice byla možnost neomezeně hokejově střídat, jenže Motor přijel pouze s dvěma náhradníky, Sedlec jich měl více. To se projevilo v druhé půli. Do té se šlo za stavu 0:1.

Už od začátku bylo znát, že domácí po návratu z kabin přepnuli na vyšší režim. K vyrovnání ale trochu pomohl hlavní sudí, jenž nařídil přísnou penaltu a ani protesty nepomohly jeho rozhodnutí zvrátit. V 54. minutě si na značku postavil míč Václav Šindelář a gólmanu Škopkovi nedal přízemní střelou k levé tyči žádnou šanci. „Ta byla pro domácí vymyšlená,“ komentoval s úsměvem Boháč. „Penalta je, když ji pískne rozhodčí. Hlavně bych ale ocenil, že šlo o první utkání za poslední měsíc, ve kterém se nekřičelo: Pelta ven!“ kontroval sedlecký Tomáš Kučera.

O tři minuty později se skóre měnilo znovu. V malém vápně byl nejdůraznější David Reindl a strhnul vedení na stranu Sedlece. Nepovedenou dvanáctiminutovku Motoru završil faul před velkým vápnem, po kterém následoval volný přímý kop. Z něj přišla třetí branka. Skvěle posazený míč na hlavu Tomáše Kučery umístil marketingový ředitel hokejového klubu přesně k tyči. „Naštěstí nemám vlasy, takže míč spadl do branky. To, že to sklouzne po mé pleši, je secvičené,“ přiznal souhru Kučera.

Domácí v tu dobu vedli již 3:1. „V první půlce to ještě šlo, ale ve druhé na nás vlétli a my jsme nevěděli, co hrát,“ popisoval obrat v duelu Boháč. Asi největší šancí ke korekci stavu bylo nastřelené břevno hostů, které pár minut po inkasované brance napálil středopolař Luboš Rob. Gól diváci neviděli ani ze závěrečného náporu hokejistů, a tak skončilo exhibiční utkání výhrou Sedlece poměrem 3:1. „Do dalšího duelu budou potřebovat hokejisté posily. Zřejmě mě,“ završil se smíchem dvaatřicetiletý forvard Sedlece.

SK Sedlec – ČEZ Motor České Budějovice 3:1 (0:1)
Branky: 54. V. Šindelář, 57. D. Reindl, 66. Kučera – 11. Boháč

Soupiska SK Sedlec: Hanzal – Schacherl, Reitinger, Kozel, Bedlivý – Borovka, Peterka, Pavlíček, Anderle – P. Reindl, Kučera. Střídali: V. Šindelář, D. Reindl, Jirkovský. Trenér: Stanislav Šindelář.

Soupiska ČEZ Motor České Budějovice: Škopek – Kůdela, Mucha, Vráblík, Chmelíř – Prokeš, Rob, Pašek, Ferebauer – Boháč, Bárta. Střídali: Švec, Vaniš. Trenér: Radek Bělohlav.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....