Banes Motor České Budějovice
09.06.2014, Tisková zpráva

Českobudějovický Motor se objeví v Babovřeskách

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Populární jihočeská série komedií Babovřesky, jejíž třetí díl se právě natáčí, se zajímavě propojí s největším jihočeským sportovním klubem, kterým je hokejový klub ČEZ Motor České Budějovice. Scénárista třetího dílu Babovřesk Marek Kališ je totiž sám velký fanoušek českobudějovického hokeje, a tak do filmu napsal postavu, která ve velkém fandí Motoru. Na natáčení byl vše zkontrolovat osobně i bývalý vítěz Stanley Cupu a současný prezident Motoru Roman Turek.
Režisér Zdeněk Troška, herci Lucie Vondráčková a Jiří Pecha, scénárista Marek Kališ a prezident Motoru Roman Turek na place filmu Babovřesky 3

Už ve druhém díle divácky úspěšné série se objevilo hned několik hokejistů. Mimo jiné i ex-budějovický brankář Jakub Kovář. Tentokrát jde hokejová linka příběhu přímo za Motorem. „Tím, že jsem od malička velkým fanouškem českobudějovického Motoru, jsem se snažil do filmu zapracovat děj okolo tohoto hokejového klubu, protože věřím, že jak filmy pana režiséra Trošky, tak hokejový Motor k jižním Čechám bezesporu patří a jsou prostě nesmrtelní!“ vysvětluje zkušený scénárista Marek Kališ. V „motoráckém“ fanshopu tak zmizelo hned několik fanouškovských předmětů, které se objeví přímo ve filmu Babovřesky 3.

Kromě manželky hokejisty Tomáše Plekance Lucie Vondráčkové tak i tentokrát bude mít hokej v Babovřeskách své zastoupení, dá se dokonce říci svůj „Motor“. „Byli jsme se s generálním manažerem Standou Bednaříkem podívat na pozvání Marka Kališe přímo na place. Poznali jsme, že tam panuje pod vedením pana Trošky hodně dobrá atmosféra, která se určitě projeví i na plátně,“ vyprávěl s úsměvem o zkušenostech z natáčení prezident klubu Roman Turek. Pro českobudějovický Motor je to velká pocta, nestává se rozhodně každý den, aby byl hokejový klub zvěčněn navždy ve filmu. Snad tohle spojení přiláká diváky jak Babovřeskám, tak i Motoru.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....