Banes Motor České Budějovice
08.06.2014, Pavel Kortus ml.

Hokejisté Motoru ovládli štafetu na půlmaratonu v Českých Budějovicích

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hráči českobudějovického Motoru se zúčastnili třetího ročníku Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice. Hokejová čtveřice Václav Pašek, Radek Prokeš, Martin Semrád a Marek Vaniš ovládla kategorii štafet, když za sebou nechala dalších 43 štafet.

Hokejisté ČEZ Motoru České Budějovice porazili o necelou minutu druhou štafetu v pořadí, kterou byla ta českobudějovické Městské policie. Třetí byla se ztrátou více jak tří minut Štafeta České Budějovice. Na čtvrté a páté pozici už s větším odstupem zůstaly štafety strakonického Elektroinvestmentu a fotbalisté českobudějovického Dynama.

Jako první se do ulic krajského města vydal Václav Pašek. „Start byl trošku pomalejší, bylo tady hrozně lidí. Ale jinak se mi běželo dobře, a kdybych věděl, kdy je konec, tak bych to mohl zaběhnout i lépe,“ vysvětloval devatenáctiletý forvard, jenž rozbíhal štafetu hokejistů. V sobotu panovalo v celé republice horké počasí, se kterým se však většina běžců vypořádala. „Dalo se to. Občerstvovali jsme se a polévali. Brali jsme to jako zpestření letní přípravy,“ přitakával Pašek.

Pomyslný štafetový kolík převzal na druhém úseku Martin Semrád, jenž byl nadšený z atmosféry závodu. „Lidi fandili všude po trati celý závod, atmosféra byla opravdu parádní. To se pak běží krásně,“ neskrýval potěšení z pohodového průběhu sobotního podvečera. „Jak jsme běželi štafetu, tak jsme celý úsek předbíhali ty, kterým docházely síly. To je fajn,“ smál se třiadvacetiletý bek. „Byli jsme všichni docela unavení, ale to předbíhání nás vždycky nakoplo,“ dodal znovu s úsměvem.

Po vítězství byl v dobrém rozpoložení i třetí článek týmu Radek Prokeš. „Běželo se mi dobře, protože jsme od trenéra Rosola skvěle připraveni. Jsme teď neskutečně naběhaní,“ říkal s úsměvem. „V centru Budějovic se běhá krásně, lepší jak na Hluboké v lese. Dynamo jsme předběhli asi o týden, jsme spokojeni,“ smál se devatenáctiletý Prokeš.

Finišmanem hokejového výběru byl Marek Vaniš, jenž si vyzkoušel půlmaraton i loni. „Těšil jsem se, že si to budu moci zopakovat. Atmosféra byla parádní, skvělý zážitek,“ říkal krátce po závodě. „Loni i letos to bylo podobné, ale letos jsem běžel jiný úsek trati. Celkově to ale bylo úžasné,“ chválil si třetí ročník Půlmaratonu v Českých Budějovicích hbitý útočník, jenž dotáhl do cíle úspěšnou štafetu českobudějovického Motoru.

Výsledky štafet:
1. ČEZ Motor České Budějovice01:25:58
2. Městská policie České Budějovice- 00:00:56
3. Štafeta České Budějovice- 00:03:20
4. ELEKTROINVEST STRAKONICE s.r.o.- 00:07:50
5. SK Dynamo České Budějovice- 00:13:14
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....