Banes Motor České Budějovice
25.06.2014, Tisková zpráva

Motor odstartuje doma se Spartou

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Sezona 2014-15 proběhne poprvé v historii znovuzrozeného Motoru normálním způsobem. Tedy s přípravnými zápasy, které budou standardně probíhat už od konce července. Hektický start loňské sezony bude definitivně minulostí. Na úvod domácích přípravných zápasů 6. srpna od 17:30 si ČEZ Motor České Budějovice připravil lahůdku, duel proti nejtradičnějšímu rivalovi - HC Sparta Praha. A co víc, chystá se specialita - otec a syn Robové v jednom útoku!
Už od posledního zápasu proti Berounu, který skončil památnou výhrou 10:1, se ti nejskalnější fandové těší na start sezony nové. Vidět poprvé na ledě posily Nouzu, Straku, Muchu, Punčocháře a další bude v Budvar aréně možné 6. srpna od 17:30 hodin. To se Motoru postaví tým, se kterým českobudějovičtí hokejisté hráli v historii už neskutečných 201 mistrovských zápasů, pražská Sparta. Ta bude, i s ex-budějovickým trenérem Jandačem, na jihu Čech na soustředění a duelem proti Motoru si přípravu výrazně zpestří, protože se dá očekávat hlad fantastických jihočeských fandů po dobrém hokeji.

Nadšení fandů by mohlo být o to větší, že se při utkání chystá historická událost. Za Motor by si měli zahrát dva Lubošové Robové! Mladý "Kondor" je členem A týmu Motoru, ten starší je klubovou legendou a stále ještě působí v týmu David servisu České Budějovice. Výjimečný souboj se Spartou by pro něj byl o to pikantnější, že právě v rudém dresu získal na sklonku své kariéry svůj jediný mistrovský titul. Věc má jeden malý háček, může se totiž stát, že v daném termínu bude Luboš mladší na soustředění reprezentace do dvaceti let, v tom případě by se "Kondoří letka" představila v některém z dalších přípravných zápasů.

Tak jako tak bude přípravný duel se Spartou ohromně zajímavou konfrontací. Loňský suverén základní extraligové části bude pro nově se rodící mužstvo na úvod hodně těžkým soustem, pro diváky ale nový ročník asi nemůže začít zajímavějším duelem. Držitelé PERMANENTEK na novou sezonu budou mít samozřejmě vstup zdarma, proto neváhejte a do prvního duelu si permanentní vstupenku pořiďte!
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....