Banes Motor České Budějovice
28.06.2014, Michal Špírek

Motoráci v Pardálově výběhu narazili

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V Hluboké nad Vltavou byl v sobotu 28. června slavnostně otevřen Pardálův výběh a nemohli u toho chybět ani zástupci ČEZ Motor - Václav Pašek, Emil Švec, Michal Švihálek, Martin Semrád a generální manažer Stanislav Bednařík.

V Adrenalin parku na Hluboké přibyla další atrakce - Pardálův výběh. Překážky tratě si mohli vyzkoušet i motoráci. Zatímco útočníci Motoru Pašek, Švec a Švihálek vytvořili soutěžní trio, beka Martina Semráda draftoval do svého týmu Českobudějovický deník. "Kluci se na to přihlásili dřív, já jsem to nakonec vzal jako odreagování od učení ve zkouškovém období," usmíval se student psychologie na Jihočeské univerzitě.

"Hele, oni jsou fakt zpocený," stačilo si ještě trio motoráků všimnout před startem odcházejícího družstva volejbalistů VK Jihostroj. Už tušili, že je nečeká nic jednoduchého. Motorácký tým byl jedním z prvních, který si trať vyzkoušel. Všechny překážky byly zdolávány hladce, až se motoráci zasekli u bazénku plného plastových míčků, ze kterých bylo třeba vylovit šest písmen. To se hokejistům, stejně jako volejbalistům, za několik minut nepodařilo a k poslední překážce se tak motoráci vůbec nedostali. "Nechytejte mě za tu nohu, nemůžu se odrážet," stěžoval si Michal Švihálek ponořený mezi tisícemi míčků. Ani tento styl ale úspěch neslavil. Semrád byl se sestavou Českobudějovického deníku, složenou protřelým manažerem týmu Pavlem Kortusem st., úspěšnější. "Až do toho hledání písmen to byla pohoda," hodnotil Emil Švec. "Asi nám je tam špatně naházeli," usmíval se. Kdo že byl v motoráckém triu tím nejslabším článkem? "Asi tady Švihas," mrknul na parťáka vedle sebe Švec. "Počkej, viděl jsi, jak jsem čapnul na první pokus ten míček?," připomínal svůj úspěch z chytání do kbelíku na hlavě navrátilec do českobudějovického kádru.

Slavnostní odpoledne, doprovázené například koncertem kapely Žlutý pes, tak otevřelo brány Pardálova výběhu. Každý si může sestavit soutěžní trojici a zkusit v létě soutěžit o hlavní cenu - 50 000 Kč. Tu získá ten nejrychlejší z týmů. "Je to hezky udělané," chválil Semrád atrakci. "Bohužel v té jedné překážce, bazénu, je těch míčků hodně a je jen o náhodě, zda člověk na písmena narazí. Až jich pár uberou, tak si myslím, že to bude super zábava pro každého."

Fotky z akce naleznete ve FOTOGALERII.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....