Banes Motor České Budějovice
22.07.2014, Pavel Kortus ml.

Motor pokračuje v druhé části přípravy, v úterý začal na ledě

Č. Budějovice – Hokejisté ČEZ Motoru České Budějovice zahájili v pondělí druhou část přípravy na novou sezonu v první lize. Po pondělním rozebrání výstroje a krátkém tréninku vyjeli v úterý hokejisté poprvé po dovolené na led.

Trenérská dvojice Rosol–Bělohlav přivítala v kabině již menší počet hráčů, než jaký trénoval v prvním letním bloku. „Kádr se trošku zúžil, už s námi není tolik juniorů. Ještě stoprocentně fit není Dan Růžička, zraněný je Lukáš Kříž, který si na první tréninku na ledě v červnu přetrhal křížové vazy v koleni. Toho čeká ještě delší pauza,“ řekl hlavní trenér Petr Rosol.

Úvodní trénink na ledě byl trošku odlišný od těch, které čekají na hráče v následujících dnech. „Kluci mají nové brusle, novou výstroj, takže si to musí trošku osahat. Ale máme za sebou už několik tréninků v červnu, takže to pro ně je snazší. Úterní trénink je tak trošku seznamovací, ale od středy už jedeme naplno,“ ujišťuje padesátiletý kouč.

Masér Pavel Vlašic
při prvním tréninku

V prvním týdnu druhé části přípravy mají českobudějovičtí hokejisté kombinovaný plán. „Zatím budeme trénovat každý den jednou na ledě a jednou na suchu, ve čtvrtek už jdeme dvakrát na led. Od příštího týdne budeme chodit na led dvakrát, čeká nás i zápas v Plzni, ale v srpnu budeme tréninky na suchu a na ledě ještě kombinovat,“ povídá Rosol o programu. Prozatímní kádr Motoru se už prakticky měnit nebude. „Stát se může cokoliv, ale tento kádr už zřejmě zůstane v tomto složení. Samozřejmostí je pohyb mezi áčkem a juniorkou. Kluci, kteří se nevejdou do A-týmu, tak budou chodit za juniory,“ dodává trenér Jihočechů.

V průběhu přípravy měl zdravotní trable David Kuchejda, ale už je stoprocentně zdráv a má chuť do tréninku. „Měl jsem problémy s achilovkou, ale absolvoval jsem i celou přípravu na ledě v červnu. Nemohu běhat a skákat přes švihadlo, ale nahrazuji to kolem. Na ledě mohu dělat všechno, to je pro mě důležité. Začíná nová sezona, těším se na ni,“ prozradil odhodlaný bojovník.

Mezi mantinely se těší i Rok Pajič. „Jsme hokejisti, takže na ledě nás to baví víc. Těším se, až se zase sklouzneme. Sice trénujeme ze začátku na dvojce, ale jsme zvyklí na trénování v zimě,“ špitl slovinský forvard před odchodem na tréninkovou jednotku.

S Motorem trénují i odchovanci, kteří působí v zahraničí. Konkrétně Jakub Kovář, Zdeněk Kutlák, Václav Nedorost, Martin Hanzal a Jonáš Ťoupal. S týmem se připravuje i Jiří Ferebauer, který zatím smlouvu nemá. První přípravu odehraje Motor příští čtvrtek v Plzni (17.30).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....