Banes Motor České Budějovice
25.07.2014, Klub

Spolupráce jihočeských klubů se vylepšuje

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jedním z důležitých bodů při obnově Motoru byla i snaha o to, aby se České Budějovice opět staly hokejovým centrem celého jihočeského kraje a dokázaly opět spolupracovat na vysoké úrovni s týmy Písku, Tábora, Jindřichova Hradce a dalších hokejových bašt v jižních Čechách. Už v minulé sezoně fungovala spolupráce A týmu s Vajgarem Jindřichův Hradec, nyní se vstřícné vztahy podařilo navázat i s vedením táborského hokeje.
Zástupy vynikajících hokejistů Motoru vyrostly v menších jihočeských městech. Roman Turek začínal ve Strakonicích, Aleš Kotalík v Jindřichově Hradci, Radek Dvořák v Táboře, Vladimír Caldr v Písku a takhle by se dalo pokračovat hodně dlouho. Opačným směrem zase českobudějovický celek poskytoval hráče, kteří odvedli vynikající služby v těchto menších týmech. Až v poslední době léty vyšlapané cestičky zarostly a talentovaní mladíci z jižních Čech se mnohem častěji objevovali v úplně jiných týmech mimo region. "Hned na začátku loňské hektické sezony jsme zdůrazňovali, že spolupráce s ostatními jihočeskými kluby je pro nás velmi důležitá a že ji chceme posunout na mnohem vyšší úroveň," vysvětluje generální manažer Stanislav Bednařík. "S Jindřichovým Hradcem jsme spolupracovali na úrovni A týmu, po spojení s mládeží teď můžeme vzájemnou kooperaci s ostatními ještě pozvednout," dodává.

Po jednání se zástupci táborského hokeje - manažerem A týmu Miroslavem Volenou a zástupcem tamní mládeže Štěpánem Kadilákem - se hlubší vztahy podařily navázat i na téhle trase. "Shodli jsme se na tom, že vzájemná spolupráce je pro oba momentálně nejúspěšnější jihočeské týmy jediným správným východiskem. Vynikající je, že můžeme spolupracovat už i na úrovni mládeže, jak tomu bývalo v dřívějších dobách," shrnul schůzku za ČEZ Motor České Budějovice provozní ředitel Petr Sailer. Další z dílčích cílů vedení Motoru se tak postupně plní. Jihočeský hokej vždy těžil zejména z toho, když si dokázal vzájemně vypomáhat.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....