Banes Motor České Budějovice
11.08.2014, Matěj Mayer

Vrátí Motor Kladnu vysokou porážku?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Druhý zápas na domácím hřišti mají hokejisté Motoru na programu už v úterý. Podruhé v přípravném období změří Jihočeši síly s Kladnem, kterému rozhodně mají co vracet. Přesně před týdnem se spolu totiž tyto dva celky střetly na ledě Rytířů, kteří uštědřili svému soupeři krutou porážku 2:7. V úterý mají Českobudějovičtí šanci na reparát, utkání startuje v 17:30. Vstupenky se prodávají od 16 hodin na pokladnách 2 a 3 za 60 Kč. Permanentkáři mají vstup zdarma, bez nároku na konkrétní sedadlo.

O soupeři: Rytíři Kladno

Založen: 1924
Stadion: ČEZ stadion (kapacita 8 000 diváků, nyní v rekonstrukci)
Webové stránky klubu: hc-kladno.cz
Umístění v poslední sezóně: 13. místo v extralize, 4. místo ve skupině o udržení
Hlavní trenér: Jiří Čelanský


Kladno prošlo přes léto velkými změnami. Tou největší od startu nadcházejícího ročníku bude prvoligová příslušnost, ke které se nyní Středočeši budou muset hlásit. Z tohoto důvodu klub opustilo pár kvalitních hráčů. Největší ztrátou je pochopitelně odchod dlouholetého kapitána Pavla Patery, jehož zlákala extraligové Olomouc. Patera byl řadu sezon pravidelným sběratelem bodů a vůdcem Rytířů, bude tedy zajímavé sledovat, kdo po něm převezme tuto roli.

Dalším citelnou ztrátou může být také odchod bratří Douderů, kteří míří do Třince. Starší Milan byl v minulé sezoně velkým překvapením extraligy a spolehlivými výkony patřil k nejlepším bekům týmu. Zatím jedinou zajímavější posilou v řadách kladenských Rytířů je Tomáš Pitule, kterého si pozorní fanoušci všimli v loňské sezoně, kdy na pět utkání oblékl dres Českých Budějovic.

Jak už bylo psáno výše, Motor už v přípravě s Kladnem hrál a tak ví, co od něj očekávat. Zkušenosti z prvního duelu se budou trenérům bezesporu hodit a fanoušci Motoru doufají, že jejich oblíbenci vrátí Kladnu potupnou porážku z jeho ledu. Pokud vás zajímá, jak si Jihočeši povedou v dalším přípravném utkání, buďte v úterý v 17:30 připraveni v Budvar aréně.


Přátelské utkání: ČEZ Motor České Budějovice - Rytíři Kladno

úterý 12. 8. 2014, 17:30
1. plocha Budvar arény

Z tábora Motoru

Hokejisté Motoru nemohou být po posledních dvou zápasech v ideálním rozpoložení. Kladno i Sparta dělali českobudějovické obraně dost problémů a výsledkem je 14 inkasovaných branek v těchto dvou posledních zápasech. Nutné je však také poznamenat, že soupeři to nebyli z nejlehčích a pozitivem na celé věci může být také to, že Jihočeši nezapomínají skórovat. Celkem 10 nastřílených gólů do sítí soupeře ve třech zápasech není špatným výsledkem. V obraně by to však ještě chtělo vychytat mouchy.

Sestava z posledního zápasu

Kůdela (Gába) – Punčochář, Parýzek, D. Růžička, Chmelíř, Vráblík, Mucha, Bajaník, Semrád – Kuchejda, Pajič, Boháč – Nouza, J. Straka, M. Heřman – Marek, Přibyl, Pašek – Vaniš, Bárta, Švihálek

Věděli jste, že ...

... druhým brankářem Kladna je jistý Jiří Švihálek (roč. 1995), který je bratrancem českobudějovického Michala Švihálka.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....