Banes Motor České Budějovice
30.08.2014, Matěj Mayer

Jihočeši změří síly s německým Deggendorfem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V přípravném období hraje v poslední době Motor zápasy Regionálního poháru. Před sebou má sice ještě dva další duely, ale v nabitém kalendáři se našlo místo i na návštěvu zahraničního soupeře. Německý klub Deggendorfer SC si přizval českobudějovického protivníka ke slavnostnímu zahájení sezony.

Deggendorfer SC je klub založený poměrně nedávno. První sezonou tohoto mužstva byl ročník 2002-2003, ve kterém začínalo až v páté nejvyšší soutěži. V roce 2005 už se však mohl Deggendorfer těšit z posunu o soutěž výš a v roce 2007 vybojoval postup do Oberligy, tedy třetí nejvyšší soutěže v Německu, ve které působí dodnes.

Mužstvo z města Deggendorf hraje v aréně s názvem Eissporthalle an der Trat, která má kapacitu 4000 míst. Trenérem mužstva je jednapadesátiletý Klaus Feistl, který má jako trenér zkušenosti pouze ze dvou sezon v německé čtvrté lize. O něco zajímavější jméno nalezneme na soupisce týmu. Nejznámějším hráčem je bezpochyby hokejový světoběžník Jan Benda, který odehrál téměř 400 utkání v extralize a také například 9 zápasů NHL.

Jak už bylo napsáno, nedělní duel bude pro německého protivníka zároveň slavnostním zahájením sezony. Tým absolvoval čtyřdenní soustředění v Písku, kde podle vyjádření trenéra utužil partu. Deggendorfer na svých webových stránkách píše o Motoru, jako o velmi silném soupeři, proti kterému ale bude chtít do sezony dobře vykročit. Tak uvidíme v neděli, utkání začíná v 18:30.


Deggendorfer SC - ČEZ Motor České Budějovice

neděle 31. 8. 2014, 18:30
Eissporthalle an der Trat, Deggendorf

Pokud byste uvažovali o tom si poslední srpnový den zpestřit výpravou za Motorem, tak vězte, že třicetitisícové okresní město Dolního Bavorska Deggendorf leží přibližně dvě a čtvrt hodiny jízdy od Českých Budějovic. Pochlubit se může polohou u řeky Dunaj či pěkným náměstím.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....