Banes Motor České Budějovice
02.09.2014, Matěj Mayer

Na další pohárové utkání zajíždí Motor do Havlíčkova Brodu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po nedělním vítězném zápase v německém Deggendorfu čeká prvoligové hokejisty z jihu Čech další zkouška. V rámci Regionálního poháru změří síly s celkem Havlíčkova Brodu, který zatím ve čtyřech zápasech nezískal ani bod a krčí se na chvostu tabulky. Motoru jde poměrně o dost, případný zisk tří bodů může znamenat dobrou výchozí pozici před posledním kolem Regionálního poháru, který se hraje už ve čtvrtek.

O soupeři: HC Rebel Havlíčkův Brod

Založen: 1909
Stadion: Kotlina (kapacita 4 000 diváků)
Webové stránky klubu: hcrebel.cz
Umístění v poslední sezóně: 4. místo v základní části, vyřazen ve čtvrtfinále Třebíčí
Trenéři: Miroslav Barus, Richard Cachnín

Rebelové na tom v přípravě příliš dobře nejsou a to není krátce před začátkem prvoligové sezony moc povzbudivé. Celkem odehrál Havlíčkův Brod v přípravném období dvanáct utkání, z nichž vytěžil jen tři výhry. Ani jeden ze skalpů navíc nebyl proti soupeři zvučného jména, posuďte sami – Ferencvároš, juniorka Komety Brno, Šumperk. Vzhledem k tomu tedy není překvapující ani poslední příčka týmu v rámci Regionálního poháru, který má před sebou už jen poslední dvě kola. Možná ještě o něco horší je fakt, že v dosud odehraných čtyřech zápasech dali Rebelové jen tři branky.

Poslední příprava Havlíčkova Brodu:

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Dukla Jihlava 2:3
Branky a asistence: 20. Milfait (Endál), 39. Endál (Maliník, Rousek) – 19. Seman (Březina, Melenovský), 34. A. Zeman (Čáp), 44. Březina (Melenovský). Rozhodčí: Martin Homola – Marek Honza, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 300.
Sestava Havlíčkova Brodu: Č. Novák (J. Dlouhý) – Marcel, Prokop, D. Kolář "A", T. Semrád, Zítka, Škůrek, Sedlák, A. Růžička – Rousek, Maliník "C", P. Sedláček – Milfait, Endál "A", Váchal – Pejchar, Jankovič, Kuchta – Minárik, P. Novotný, Chlubna

Regionální pohár

Regionální pohár 2014 – rozpis:
1. kolo (19. 8. 2014):
Třebíč – Motor 1:3, Jihlava - H. Brod 4:1
2. kolo (21. 8. 2014):
Motor – H. Brod 5:0, Třebíč – Jihlava 5:3
3. kolo (26. 8. 2014):
Jihlava – Motor 5:3, H. Brod - Třebíč 0:1
4. kolo (28. 8. 2014):
Motor – Třebíč 4:3sn, H. Brod - Jihlava 2:3
5. kolo (2. 9. 2014):
H. Brod – Motor, Jihlava - Třebíč
6. kolo (4. 9. 2014):
Motor – Jihlava, Třebíč – H. Brod

Regionální pohár pomalu vrcholí, před námi jsou poslední čtyři zápasy a právě v nich se rozhodne o dalším vítězi. Nejlepší výchozí pocizi má Dukla Jihlava, která ze čtyř duelů vyhrála v základní hrací době tři a je na prvním místě tabulky. Jen o bod méně má českobudějovický ČEZ Motor, který má možná pozici o něco lepší a to vzhledem k zápasu s posledním Havlíčkovým Brodem. Zisk tří bodů z tohoto utkání by měl být pro Jihočechy povinností, pokud chtějí v pohárů uspět. Nejúspěnější celek Regionálních pohárů - Třebíč - je na třetím místě a její šance také nejsou malé. Ostře sledovaný by měl být především úterní duel mezi tímto týmem a Duklou Jihlava, který hodně napoví. Pokud v tomto kole zvítězí Motor a Jihlava, bude jejich čtvrteční měření sil v Budvar aréně soubojem o první místo.

Tabulka Regionálního poháru

1. HC Dukla Jihlava 		4   3   0   0   1   15:11   9
2. ČEZ Motor České Budějovice	4   2   1   0   1   15:9    8
3. SK Horácká Slavia Třebíč	4   2   0   1   1   10:10   7
4. HC Rebel Havlíčkův Brod	4   0   0   0   4   3:13    0

Regionální pohár, 5. kolo:
HC Rebel Havlíčkův Brod - ČEZ Motor České Budějovice

úterý 2. 9. 2014, 18:00
Stadion Kotlina

Z tábora Motoru

Hokejisty Motoru čeká v úterý poměrně důležité utkání, v němž by měl být zisk tří bodů téměř povinností. V posledním přípravném zápase s Deggendorfem si tým zvedl sebevědomí, především posily Švihálek (3+3) s Heřmanem (3+2) byly velmi produktivní. Trenéři se však rozhodli, že do Havlíčkova Brodu s týmem neodcestují někteří klíčoví hráči. „Chceme šetřit naše nejvytíženější hráče, a proto s týmem neodcestují obránci Punčochář a Vráblík, dále pak útočníci Kuchejda, Heřman a Švihálek,“ prozradil Radek Bělohlav. To ovšem neznamená, že by Motor nebral úterní zápas vážně. „Samozřejmě, že chceme i přesto vyhrát,“ dodává asistent trenéra. Po nucené pauze se v sestavě v minulém zápase objevil Rok Pajič, který by měl nastoupit i nyní.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Kůdela (29. Bláha) - Růžička, Semrád, Punčochář, Suchánek, Parýzek, Vráblík - Švihálek, Vaniš, Kuchejda, Pajič, Pašek, Heřman, Přibyl, Marek, Trummer, Bílek
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....