Banes Motor České Budějovice
04.09.2014, Pavel Kortus ml.

Předsezónní tisková konference: Vysoké cíle i navýšení rozpočtu

České Budějovice - V restauraci hotelu Malý pivovar se ve čtvrtek odpoledne uskutečnila předsezónní tisková konference českobudějovického Motoru. Byly na ní představeny cíle klubu do sezony, nové dresy a odhalen i nový rozpočet.

Tiskovou konferenci zahájil ředitel marketingu a PR Tomáš Kučera, jenž po několika větách předal slovo Stanislavu Bednaříkovi, který promluvil o rozpočtu na další sezonu. „V loňské sezoně jsme úspěšně hospodařili a neskončili ve ztrátě. Plnili jsme naše závazky včas, což nás nesmírně těší. Rozpočet pro letošní sezonu jsme navýšili na 40 miliónu korun. Pět miliónu navíc jsme použili na posílení kádru. V loňské sezoně jsme měli jednoho kmenového hráče, letos je jich devatenáct. Investovali jsme do nákupu i zkvalitnění kádru," řekl generální manažer.

Po Bednaříkovi si vzal slovo prezident klubu Roman Turek. „Chtěli bychom se pohybovat do šestého místa a pokud možno, tak abychom zabudovali do týmu co nejvíce mladých hráčů. V první řadě ale chceme hrát zejména doma atraktivní hokej, který by se divákům líbil. Doma bychom prohrávat moc nechtěli,“ má jasno bývalý reprezentační gólman.

Přípravu a pohyb hráčů během letní přípravy shrnul Radek Bělohlav. „Do přípravy jsme zapojili okolo 35 hráčů. Příprava proběhla v pohodě, absolvovali jsme jí v domácím prostředí, jeden týden jsme byli na soustředění na Šumavě. Na led šlo 32 hráčů, všichni odehráli alespoň jeden zápas. Hráčů jsme měli dostatek na to, abychom vybrali ideální základní sestavu,“ myslí si sportovní ředitel Motoru s tím, že jediným hráčem, který opustil tým, byl obránce David Bajaník. „Obránců máme dost, jsme s ním nadále v kontaktu,“ dodal Bělohlav.

O průběhu přípravy a týmu mluvil trenér Petr Rosol. „V začátku přípravy jsme hráli s extraligovými celky a výsledkově se nám příliš nedařilo. Ale postupem času jsme hráli s týmy z první ligy a byli jsme s Jihlavou, Třebíčí a Havlíčkovým Brodem konkurenceschopní. Je trošku paradoxní, že se soupeři, se kterými jsme hráli v Regionálním poháru, tak hrajeme první tři kola v lize," řekl s úsměvem zkušený trenér.

Podle Rosola je hlavní rozdíl oproti loňskému týmu v běžné letní přípravě. „Letos je natrénováno, loni na to nebyl čas. Tým se poskládal trošku jinak, měli bychom být ofenzivněji ladění. Mužstvo jsme doplnili i typově, třeba do přesilovek Strakou nebo Nouzou. Sestava na pondělní duel s Jihlavou ještě úplně jasná není, i když představu samozřejmě mám. Napoví nám i čtvrteční generálka. V brance ale začne Hynek Kůdela, i když není to tak, že by byl jasnou jedničkou. Ale sezonu začne,“ doplnil padesátiletý kouč.

Novým kapitánem Motoru v nové sezoně bude Josef Straka. „V Budějovicích jsem prvním rokem, ale mám zatím jen pozitivní pocity. Pokud mohu mluvit za všechny, tak jsme všichni nažhavení do sezony a snad povedenou přípravu přeneseme do první ligy,“ věří zkušený forvard. Případný návrat loňského kapitána Aleše Kotalíka zatím není na plánu dne. „Jediné, co vím, je, že se připravuje na zářijový golfový turnaj ve Stuttgartu,“ doplnil s úsměvem Petr Sailer.

Zajímavou informací je bezesporu číslo prodaných permanentek. „K dnešnímu dopoledni je jich prodaných něco přes dva tisíce, další tři stovky jsou rozdány mezi A-tým a mládež. Další místa jsou stále zarezervovaná,“ prozradil Stanislav Bednařík. „Od letoška je možnost si zakoupit vstupenky i osobně ve fanshopu, jinak samozřejmě funguje internetový předprodej,“ doplnil Tomáš Kučera s tím, že před pondělním úvodním zápasem sezony je pro diváky připraveno překvapení v podobě laserové show a hudebního doprovodu. Další informace však klub neprozradí, pro fanoušky to bude překvapení.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....