Banes Motor České Budějovice
05.09.2014, Miroslav Mayer

JUN: CEB - PCE 3:4 - Ani hattrick Radka Prokeše na body nestačil

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Juniorka HC Motor sehrála skvělé dvě třetiny v zápase s Pardubicemi. Vedla o dvě branky po hattricku Radka Prokeše a její hra byla pohledná a účelná. Vše se změnilo ve třetí části, kdy hosté proměnili vše na co sáhli a vybojovali tak všechny tři body.

Pardubičtí vletěli do zápasu aktivně a domácí se jen bránili. Postupně se ovšem probudili a i oni se pouštěli do útočných akcí. Sice si vytvořili zajímavé situace, ale ty většinou končili střelou vedle, či do clonících obránců. Východočeši vyráželi do protiútoků méně, ale zato vždy Kváču velmi zaměstnávali. Jihočeši sehráli skvělou první přesilovku a zvláště šance Klineckého volala po brance, ale nebylo z toho nic. Nakonec se první radovali hosté. Ondřej Panna zavezl puk za branku a našel volného najetého Radka Velinského, které z první trefil k tyči. Pak úroveň hry klesla a obě mužstva chybovala v rozehrávce. Množství nepřesností nakonec domácí dokázali využít. Ladislav Marek se protáhl podél mantinelu, předložil puk Radku Prokešovi a ten devět vteřin před koncem třetiny stačil vyrovnat.

Hned z prvního útoku se mohli radovat domácí, kdyby Luboš Rob nebyl překvapen a trefil odražený puk. Jihočeši se tentokrát do soupeře zakousli a nedali mu vydechnout. Skvělý byl hlavně Ladislav Marek, který měl množství dobrých střel. Z tlaku domácího celku logicky vyplynul gól. Luboš Rob viděl najetého Radka Prokeše, poslal mu krásnou nabídku a domácí desítka jen šikovně nastavila hokejku a puk skončil v brance. Pak se trochu hosté probrali a odměnou jim byla vyložená šance. To jeli sami dva na Kváču Voženílek a Veselý. Jenže Veselý se dostal moc do strany a Kváča ho tak bez problémů stačil vykrýt. Po pěti minutách se Jihočeši opět vzpamatovali a měli zase herně navrch. Povedlo se jim i využít přesilovku. To se Ladislav Marek proháčkoval s pukem nad kruh a poslal přihrávku na Radka Prokeš, který jen puk lehce tečnul a ten se po ledě dostal až za brankovou čáru. Střelec tak mohl oslavit hattrick a dvougólový náskok.

Pardubičtí sice dohrávali přesilovou hru, ale vůbec se jim nedařilo. Domácí se naopak zdáli klidní. Přesto se povedlo hostům snížit. Spíše z náhodné akce se k puku dostal Daniel Voženílek sjel si na Kváču a trefil se mu přesně nad rameno. Pak přišla dvě vyloučení domácích a trest v podobě vyrovnání. Jan Ščotka se napřáhl od modré a jeho projektil skončil v síti. Domácí tak promrhali svůj náskok a začalo se znovu. Obě mužstva chtěla vyhrát a remízu nebrala. Domácí se stále snažili otočit zápas na svoji stranu, ale udeřili hosté. Po chybě domácí obrany se před branku sám dostal Jan Ščotka a na druhý pokus poslal puk do branky. Hosté pak už hru kontrolovali a nepomohlo ani domácí power-play. Hosté tak vyučili domácí z produktivity a odvahy.

Ohlasy po zápasu
Filip Turek, trenér HC Motor: Zápas se mi těžko hodnotí. První třetina byla vyrovnaná, ve druhé jsme byli lepší a vedli jsme 3:1. Ještě čtyři minuty ve třetí části jsme měli zápas pod kontrolou a hráli jsme dobře. Měli jsme šanci a nedali jsem ji. Vzápětí soupeř vyrovnal, když nejprve propadl obránce a pak to prošlo i do branky. Pak jsem se nechali vyloučit do tří a přišlo vyrovnání. V závěru se tým položil, přestali jsem hrát. Je to pro mě ještě těžký šok.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....