Banes Motor České Budějovice
06.09.2014, Miroslav Mayer

Zvolte si hvězdy domácích zápasů

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V rámci zatraktivnění jsme pro fanoušky připravili letos možnost hlasováním vybrat tři hvězdy zápasu. Zatím probíhá hlasování vždy po skončení zápasu a zveřejnění reportáže z něj. Nejlepší hráči, které určí fanoušci, budou vždy následující domácí utkání vyhlášeni jako hvězdy zápasu. První ostré hlasování tak začne po skončení prvního kola s Jihlavou. Kdo bude historicky první hvězdou zápasu v dresu Motoru? O tom rozhodnou svými hlasy jen fanoušci ČEZ Motor České Budějovice.

Hokej je kolektivní sport, ale i tam musí být hvězdy, které přitahují pozornost fanoušků, hokejových nadšenců i odborníků. Největší kritik svého týmu je vždy vlastní fanoušek a to platí především v Čechách. Proto jsme se rozhodli nechat vždy fanoušky určit, kdo si zaslouží být vyhlášen, jako hvězda zápasu hraného v Budvar aréně. Zároveň se budou hlasy sčítat a bude tak možnost objektivněji určit nejlepšího hráče měsíce a pak i sezóny. Měl by to být hráč, který si udržuje vysoký standard během celé sezóny.

Hlasování je jednoduché. Začne vždy po zveřejnění reportu z domácího zápasu. Hráč, kterého označíte za první hvězdu zápasu, dostane tři body, druhá hvězda pak dva a třetí jeden. Hlasování bude ukončeno vždy ve 20.00 následujícího dne. I dále se sice bude dát hlasovat, ale do výsledků se to již nebude počítat. Zatím není v technických možnostech nabídnout k hlasování jen hráče, kteří byli v sestavě na zápas. Ve zkušebním hlasování s Jihlavou tak dostali hlasy i hráči, kteří k zápasu nebyli nominováni. Tyto hlasy tak ztrácejí účinnost a propadají.

Cílem ankety je, aby mohli fanoušci hlasovat i během zápasu a tři hvězdy zápasu by se tak daly vyhlásit po skončení aktuálního utkání, jak je zvykem v NHL. Jakmile bude v Budvar aréně vyřešeno wifi připojení vyzkoušíme možnost hlasování přes mobilní aplikace už během zápasu. To je zatím hudba budoucnosti, ale hlasování po zápase se rozjíždí naplno již od pondělního zápasu s Jihlavou.

Ve zkušebním hlasování dostal nejvíce hlasů David Kuchejda 506, druhou hvězdou byl Josef Straka s 281 body a třetí hvězdou pak Tomáš Nouza se 176 hlasy. Přes sto bodů měl ještě čtvrtý Hynek Kůdela. Celkem dostalo hlasy 27 hráčů, i když do zápasu zasáhlo jen 21 hráčů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....