Banes Motor České Budějovice
06.09.2014, Matěj Mayer

JUN: CEB - KOM 2:3 - Motor ztratil dobře rozehraný zápas

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Ani ve čtvrtém zápase sezony nedokázali junioři Motoru České Budějovice vyhrát. V zápase proti Kometě k tomu ale měli zatím nejblíže. Po dvou třetinách vedli 2:1 a nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo dojít k obratu. V druhé půlce třetí části se ale Kometa zvedla a dvěma brankami utkání otočila. Domácím tak opět zbyly jen oči pro pláč a ze dvou domácích zápasů ve dvou dnech nemají ani bod.

Utkání začalo velmi pozvolna. Šance byly k vidění na obou stranách, ale oběma týmům chybělo lepší zakončení. O něco více šancí měli zkraje dvacetiminutovky domácí, ale jejich převaha nebyla velká. Situace se změnila ve dvanácté minutě, kdy byl vyloučen domácí hráč, a Kometa hrála přesilovou hru. Čekala se sprška střel na gólmana Kadlece, ale opak byl pravdou. Do větší šance se Brno dostalo až krátce po vypršení trestu. Dufek se protlačil až před branku Motoru, ale poté byl až příliš blízko na to, aby mohl lépe zakončit. Vzápětí nabídla Kometa faulem první početní výhodu i domácím. V jejich podání však tato disciplína nedopadla o nic lépe. Po první třetině tak svítil na tabuli bezbrankový stav.

To úvod do druhého dějství byl mnohem dynamičtější. Hned po 36 vteřinách se rozsvítilo červené světlo poprvé. Březina našel najetého Václava Paška, který jel sám na brankáře Komety a překonal ho bekhendovým blafákem. O chvíli později mohlo být vyrovnáno – vyloučení Bílka mohl potrestat Pokorný. Jeho tvrdou ránu od modré čáry Kadlec neviděl, ale naštěstí pro něj se kotouč odrazil od tyče. Poté hráli početní výhodu domácí a byl to právě Bílek, který mohl své vyloučení odčinit. Jeho bekhendový pokus, kdy byl sám před brankou, ale nebyl úspěšný. Motoru to moc vadit nemuselo, protože se vzápětí stejně mohl radovat. Přihrávka Petra Škopka svého adresáta nenašla, ale následná nezištná střela domácího obránce zmátla brankáře hostů. Domácí si dvoubrankový náskok dlouho neudrželi. Matoušek chyboval v rozehrávce a Dominik Pokorný předvedl pěkný blafák, kterým překonal Kadlece. Po druhé třetině se šlo do kabin za stavu 2:1.

Ve třetí části hry se dlouho nic zajímavého nedělo. Domácí byli aktivnějším mužstvem a vypadalo to, že mají zápas pod kontrolou. Opak byl ale pravdou. Sedm minut před koncem zažíval Motor horké chvíle, když byl vyloučen domácí hráč. Motor se sice ubránil, ale vzápětí přišel trest z hole Lukáše Denka, který číhal naprosto osamocený před brankou. Po přesné přihrávce Kozla už měl jednoduchou práci a vyrovnal. S tím se však hosté nespokojili. Hned o pár vteřin později měli další šanci a domácí měli velké štěstí. Ale tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne – domácí obrana faulovala unikajícího Jana Dufka, který se z následného trestného střílení nemýlil. Očekávaný tlak Motoru v posledních minutách nepřišel a tak nakonec Kometa odváží z Budějovic všechny body.

Ohlasy po zápasu
Jan Trummer (HC Motor České Budějovice): Nechci to nijak komentovat. Hráči jsou nezodpovědní, nedisciplinovaní... Dokud se to nezmění, tak nemůžeme vyhrát žádný zápas.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....