Banes Motor České Budějovice
09.09.2014, Lukáš Dvořák

Pro první body míří Motor do Třebíče. Stejně jako loni

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Těžký los má Motor v úvodních kolech dalšího prvoligového ročníku. Po nevydařené premiéře s Duklou Jihlava zajíždí ve středu k dalšímu protivníkovi z Vysočiny. Skoro do roka a do dne se venku postaví proti SK Horácká Slavia Třebíč, déjà vu je tedy nasnadě. Podaří se odtud znovu přívézt body? Rozhodne se od 17:30, kdy se poprvé zkříží hokejky na středovém kruhu pro vhazování.

O soupeři: SK Horácká Slavia Třebíč

Založen: 1928
Stadion: Zimní stadion města Třebíče - MANN + HUMMEL ARENA (kapacita 5 000 diváků)
Webové stránky klubu: hstrebic.cz
Umístění v poslední sezóně: 5. místo v základní části, vyřazena v semifinále Mladou Boleslaví
Trenéři: Jiří Mička, Radek Novák

Horácká Slavia zrovna není tím celkem, který by byl vhodný pro složení reparátu ze vstupu do nové prvoligové sezóny. Možná ale dobře, před hráči Motoru je velká výzva, k tomu navíc na venkovním kluzišti. Za posledních pár týdnů jde už totiž o třetí vzájemný zápas obou soupeřů a bude zajímavé sledovat, jak se týmy popasují s tím, že se nemusí ničím překvapit. V přípravě byl dvakrát lepší jihočeský výběr, ten je však nyní trochu pod tlakem z důvodu pondělní domácí prohry. Nicméně v jeho silách rozhodně je zopakovat výhru 3:1 z Regionálního poháru.

Třebíč vstoupila do nového ročníku výborně. Na ledě Havířova, ze kterého se v uplynulé sezóně stala takřka nedobytná pevnost, přivezla všechny tři body. Základ výhře byl položen v úvodním dějství, v 9. minutě už to bylo 2:0 pro hosty a zaskočení domácí měli problém jakkoliv reagovat. Bílým hvězdám má být oporou dvojice Roman Erat a Lukáš Havel, která má bohaté extraligové zkušenosti, což názorně předvedla hned ve Slezsku. Druhý jmenovaný má za šedesát minut na svém kontě dva kanadské body.

Poslední utkání Třebíče:

HC AZ Havířov 2010 - SK Horácká Slavia Třebíč 2:4 (0:2, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 48. Foltýn (Tomi, Šlahař), 60. Haas (Říčka) - 6. Erat (Havel, Zdráhal), 9. Králík (Dočekal), 34. Holec (Burian, Dujsík), 50. Havel. Rozhodčí: Přikryl – Adamec, Poruba. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1955. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4.
Sestava Třebíče: Štůrala – Malena, Zdráhal, Dlapa, Bartoň, Jaroš, Dujsík, Přibyl – Erat, Dolníček, Havel – Burian, Holec, Čuřík – Vodný, Dočekal, Králík – Čech, Juráň, Paták.

2. kolo:
SK Horácká Slavia Třebíč - ČEZ Motor České Budějovice

středa 10. 9. 2014, 17:30
Zimní stadion města Třebíče - MANN + HUMMEL ARENA

Z tábora Motoru

Jestli se v pondělí něco vyloženě povedlo, šlo o zahajovací ceremoniál. Tím však veškerá sláva skončila. Na ledě byl chvílemi pouze jediný tým, ke smůle pěti tisíců diváků ale ne ten domácí. Motor se během pár dní proměnil z fungující gólové mašiny na zadrhlý stroj a třeba v první třetině Kacetla prakticky vůbec neohrozil. „Nehráli jsme to, co v posledních zápasech přípravy, kdy jsme bruslili, byli agresivní a tlačili se do brány. Nevím, jestli to bylo nervozitou z prvního utkání sezóny, ale tohle skutečně nebyla naše hra. Za první třetinu jsme vystřelili dvakrát, to je šílené,“ štvalo Petra Rosola. A vědomi špatné hry si byli i českobudějovičtí hokejisté. Michal Švihálek, jediný střelec Motoru, se po duelu vůbec na nic nevymlouval. „Zápas jsme prohráli naší vinou, našimi chybami. Musíme se z toho sebrat a začít hrát trochu jinak.“ Jediným spolehlivým článkem tak byl v utkání Hynek Kůdela, který dokázal své spoluhráče během těžkých situací podržet. A dá se předpokládat, že na své značce bude od začátku i v Třebíči.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Kůdela – Punčochář, Chmelíř, Vráblík, Semrád, Dan Růžička, Kříž, Parýzek – Kuchejda, Heřman, Boháč – Nouza, J. Straka, Švihálek – L. Marek, Pajič, Prokeš – Vaniš, Rob, Přibyl – Trummer.

Statistiky

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....