Banes Motor České Budějovice
16.09.2014, Michal Heřman

Další překážkou je Šumperk. Motor mu může odskočit

České Budějovice - Ve čtvrtém kole druhé nejvyšší hokejové soutěže zajíždí ČEZ Motor České Budějovice na led Salithu Šumperk. Jihočeši se pokusí získat první body na ledě soupeře. Oba týmy mají tři body. Utkání lze sledovat v přímém přenosu.

O soupeři: Salith Šumperk

Založen: 1945
Stadion: Tyršův stadion Šumperk (kapacita 3 500 diváků)
Webové stránky klubu: hokejsumperk2003.cz
Umístění v poslední sezóně: 12. místo v základní části, 1. místo ve skupině o udržení
Trenéři: Radek Kučera

Šumperští hokejisté mají stejně jako Motor odehrány tři zápasy, ve kterých nasbírali tři body. V tabulce mají oba týmy stejně bodů a teoreticky půjde o vyrovnaný duel. Motor má ale Šumperku co vracet, protože v uplynulé sezoně v boji o udržení prohrál na tamním ledě 2:8. I druhý zápas play-out Jihočeši prohráli. V Budvar areně utkání skončilo 3:4.

Jako většina klubů, tak i Šumperk doznal v kabině přes léto změn: Štůrala se vrátil do Zlína, Vajner si hledá angažmá, Tesařík ukončil kariéru, Dudáš se vrátil do Vítkovic, Skoumal je bez angažmá, Chomič odešel na Slovensko, Půhoný a Popelka se vrátili do mateřských klubů (Pardubice a Zlín). Tým naopak mimo jiné posílili zkušení Velecký, Vrdlovec a Drtil. Šumperk by tedy měl být kompaktnější bez ošidných střídavých startů. I kvůli velkým změnám v obraně ale Šumperští mají spolu s Ústím nad Labem nejhorší obranu v lize a toho by Motor měl využít.

Poslední zápas Salithu Šumperk:

AZ Havířov – Salith Šumperk 6:2
Branky a asistence: 5. Tomi, 10. Šlahař (Tomi, Jakúbek), 32. Rimmel (Repe), 40. Tomi (Rimmel), 53. Matějek (Šlahař, Jakúbek), 57. Haas – 39. Žálčík (Moskal, Staněk), 43. Staněk (Moskal, Sedlák).
Sestava Salith Šumperk: Koutský (41. Zelenka) – Sedlák, Gewiese, Drtil, Holík, Slavík, Novotný, Starý – Žálčík, Moskal, Staněk – Velecký, Plášek, M. Haas – Vávra, Berger, Brunec – Kužílek, Vachutka, Cink.

4. kolo:
Salith Šumperk - ČEZ Motor České Budějovice

středa 17. 9. 2014, 18:00
Tyršův stadion

Utkání sledujte živě

Zápas Šumperk - Motor můžete sledovat živě ve videu na tomto odkazu nebo v textové online reportáži na stránkách onlajny.com.

Z tábora Motoru

Hráči Motoru mají, jak již bylo napsáno, stejně bodů jako Šumperk. Půjde tedy o zápas, ve kterém se Jihočeši mohou výrazně posunout z 10. místa nahoru. Na druhé Kladno Motor ztrácí tři body. Více k utkání říká trenér Radek Bělohlav: „Mezi dlouhodoběji zraněné se nám bohužel přidal Přibyl, který už nemohl hrát s Havlíčkovým Brodem. Problémy mají i další hráči - Vráblík, Růžička nebo Heřman. Uvidíme, zda se dají dohromady. Chytat bude Ondřej Bláha a samozřejmě chceme opět bodovat.“

Sestava Motoru z posledního zápasu

Bláha – Punčochář, Chmelíř, Vráblík, M. Semrád, Dan Růžička, Mucha, Parýzek – Kuchejda, Heřman, Boháč – Nouza, Straka, Švihálek – Vaniš, Pajič, Rob – Marek, Trummer, Prokeš.

Statistiky z prvních tří kol:

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....