Banes Motor České Budějovice
30.09.2014, Jakub Musil, Lukáš Dvořák

Motor chce nastartovat vítěznou sérii. Ústí má podobné plány

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po úvodních nezdarech si diváci a především hráči mohli trochu oddechnout. Důležité dva zápasy Motor zvládl, zpevnil defenzivu a nyní chce rozjet co možná nejdelší vítěznou sérii. První překážkou na této trati bude však Ústí nad Labem. A to má, jak už to ve sportu bývá, podobné úmysly.

O soupeři: HC Slovan Ústí nad Labem

Založen: 1946
Stadion: Zimní stadion Ústí nad Labem (kapacita 6 500 diváků)
Webové stránky klubu: www.hcusti.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo po ZČ, 2. místo ve skupině o udržení
Hlavní trenér: Milan Skrbek


Doba, kdy Ústí nad Labem pravidelně bojovalo o účast v extralize, pominula. Takové zázemí již klub nemá a musí se, v těchto těžkých časech obzvlášť, spokojit s nálepkou průměrného klubu první ligy. Uplynulý ročník to jasně potvrdil. V tu dobu ještě Ústečtí Lvi sice skončili těsně za branami play-off, devítibodové manko však naznačuje, že k úspěchu chyběl víc než jen krůček. Nadstavbová část play-out ale pro severočeský celek dopadla dobře.

Zhoršené finanční zázemí a nemožnost navázání na někdy až astronomické platy hráčů způsobila citelné zúžení kádru Slovanu. Do Mostu tak odešel veterán Jan Alinč, brankář Zdeněk Orct ukončil kariéru a za Litvínov už znovu bojuje nejproduktivnější obránce poslední sezóny Zbyněk Sklenička.

Vše je navíc podpořeno tím, že na výrazné posily prostě nebyly peníze. Ústí proto obohatilo svůj kádr pouze tam, kde to bylo nejnutnější. Michaelu Petráskovi kryje nově záda gólman Martin Volke, z Hradce Králové pak přišli obránce Martin Vágner a útočník Vít Budínský. První na hostování, druhý rovnou na přestup. Za zmínku stojí i výpůjčka zadáka Tomáše Kolafy z Kladna, který už v Ústí nad Labem dříve působil.

Ostrý start do tohoto ročníku Ústí vyšel. Na domácím ledě zvládlo vyhrát nad Havlíčkovým Brodem 4:2. Jenže následně přišly dvě vysoké prohry a Slovan spadl na spodní příčky. Další kola se dají přirovnat k jízdě na horské dráze. Výhru vždy střídala prohra, a tak Severočeši mohou být hodně rádi, že po poslední výhře 5:4 nad Havířovem patří do horní poloviny tabulky první ligy.

Poslední zápas našeho soupeře:

HC Slovan Ústí nad Labem - HC AZ Havířov 5:4 (4:2, 0:0, 1:2)
Branky Ústí: 1. Rod (Budínský, Roubík), 5. Tůma (Pořický, Kloz), 8. Meidl (Kolafa, Gengel), 14. Roubík (Černý), 46. Roubík (Rod, Budínský) .
Sestava Ústí: Petrásek (Volke) – Černý, Vágner, Kolafa, Smetana, Brož, Holomek, Zdvořáček – Budínský, Roubík, Rod – Tůma, Kloz, Pořický – Gengel, Meidl, Přeučil – Suchan, Vávra, Kuchynka.

9. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice – HC Slovan Ústí nad Labem

středa 1. 10. 2014, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

„Po třech venkovních porážkách jsme si řekli, že musíme hrát trošku jinak. Především vycházet ze zabezpečené obrany a nepouštět soupeře do přečíslení. Nějaké chybičky jsme samozřejmě udělali, ale jinak jsme úkoly splnili poctivě,“ říkal spokojeně Petr Rosol po posledním zápasu v Benátkách nad Jizerou.

Spokojenost je samozřejmě na místě a pomyslný nůž na krku se s každou další výhrou od realizačního týmu i hráčů o něco vzdaluje. Jisté je ale to, že po úvodních nepovedených kolech jen tak rychle zcela nezmizí a budějovičtí hokejisté se budou snažit rozjet delší vítěznou sérii. Velkým příslibem je nejenom již osvědčená lajna Švihálek, Straka, Nouza, ale slušně se začínají sehrávat i ostatní formace, včetně obránců, kteří by podle trenérů měli být nyní tím základním kamenem.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Bláha (Kůdela) – Mucha, Punčochář, Vráblík, Suchánek, Chmelíř, Růžička, Parýzek, Semrád – Boháč, Pajič, Kuchejda – Švihálek, Straka, Nouza – Prokeš, Rob, Heřman – Trummer, Švec, Marek.


Statistiky

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....