Banes Motor České Budějovice
11.10.2014, Matěj Mayer

JUN: ZLN - CEB 4:0 - Aktivní Zlín nedovolil Jihočechům skórovat

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Českobudějovická juniorka hrála v sobotu ve Zlíně. Forma mužstva z jihu Čech v poslední době není dobrá, přibyl navíc také problém se střílením branek. Junioři se ale až do 47. minuty drželi na dostřel, až poté domácí třemi brankami odskočili a berou tři body.

Hosté měli na začátku duelu více možností a Čáp musel několikrát zasahovat, pomohlo tomu i vyloučení Stuchlíka. Ale Zlín úvodní nápor soupeře ustál a sám skóroval. Dominik Hladiš dostal přihrávku od Galušky a poslal Zlín do vedení. Srovnat mohli Budějovičtí zanedlouho, ale trefili jen horní tyč Čápovy brány. Krátkou přesilovku 5 na 3 Berani nevyužili a neskórovali ani při samostatném úniku Karoly.

Na začátku druhé třetiny střílel z mezikruží Matula, Mazuch jeho střelu vyrazil jen k Zarembovi, který dorážel do prázdné brány, ale Severočeský brankář skokem téměř jisté brance zamezil. Úspěšně zasahoval i při úniku Matuly, když vystihl jeho bekhendový blafák. Těsně před sirénou mohl druhý gól domácích přidat Pavlůsek, ale po jeho střele zazvonila tyč.

Třetí část začala vyloučením Hlaváče na 2+2 minuty za vysokou hůl, ale Jihočeši v ní Čápa výrazněji neohrozili. Právě naopak. Zlínský Kužela vyslal do úniku Karolu, Mazucha ale střelou mezi betony nepřekonal. Za dvě minuty unikal sám na českobudějovického muže v masce i Dominik Matula a byl zastaven nedovoleně. Nařízené trestné střílení provedl zkušeně, rozhýbal si brankáře a puk zasunul mezi nohy. Tentýž hráč poté přijal pas od Andrýska a zvyšoval již na 3:0. Po této brance už Mazuch odjel střídat a mezi tři tyče se postavil Kadlec. Ale i ten inkasoval. Dvě sekundy před závěrečnou sirénou se trefil opět Dominik Matula a zpečetil tak svůj hattrick, i tříbodové vítězství Zlína.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice