Banes Motor České Budějovice
12.10.2014, Filip Kortus

MDO: CEB - PCE 3:5 - Mladší dorostenci nezvládli utkání s Pardubicemi

Duel druhého se třetím zvládli lépe Pardubičtí. Zaslouženě vyhráli a přeskočili Jihočechy v tabulce. Hattrickem se za hosty prosadil Adam Růžička, který byl na ledě suverénně nejlepším hráčem.

Šlágr desátého kola nabídl solidní hokejovou podívanou. Jíhočeši i bez svého zraněného kapitána Jáchyma Kondelíka od začátku soupeře zmáčkli. Tlak měli po celou třetinu, branku však vstřelit nedokázali. Už v první minutě nastřelil Vochozka tyč, brankovou konstrukci trefil i Jakub Káník. Hosté se v úvodní třetině do zakončení mnohokrát nedostali. Výjimkou byla 14. minuta, kdy Domink Chára zaskočil Ovsjannikova bekhendovým zakončením a Východočeši se mohli radovat - 0:1. Vyrovnání měl na holi nejlepší střelec Jihočechů Lukáš Matys, forhendový blafák brankou neskončil, a tak šli Pardubičtí do šaten s jednobrankovým vedením.

Obraz hry se ve druhé třetině radikálně změnil. Domácím se podařilo vyrovnat zásluhou Hakla - 1:1. V 27. minutě šli Jihočeši dokonce do vedení díky Radimu Škrdletovi . Jenže. Od té doby však začali hosté z východu Čech pořádně zatápět pod kotlem. Vše začalo špatnou rozehrávkou v přesilovce Budějovic. Adam Růžička prokázal své nesporně kvality a krásnou střelou do růžku vyrovnal - 2:2. Z následné přesilovky pro Pardubické sice hosté nic nevytěžili, ač na to měli spostu příležitostí, prosadili se až necelou minutu a půl před koncem třetiny. Osamocený Růžička bez prolémů překonal Ovsjannikova - 2:3.

Jenže mladíci s velkým M na prsou nechtěli dopustit svou první letošní porážku na domácím ledě. Od úvodní minuty třetí třetiny se do soupeře zakousli a dlouho se hrálo prakticky na jednu branku. Vlk v pardubické kleci však odolával a naopak po rychlém brejku musel na druhé straně ukázat své umění Ovsjannikov při velké šanci Ledera. Postupem času však tlak domácího celku slábl a stále častěji začalo být rušno i před jeho brankou. Definitivní rozhodnutí přišlo sedm minut před koncem, kdy dali hosté v rozpětí pouhých osmnácti vteřin dva góly. Nejprve se dorážkou prosadil Pochobradský - 2:4. Poté završil svůj hattrick přesnou střelou do horního růžku nejlepší hráč zápasu Adam Růžička - 2:5. Poslední šanci vrátit svůj tým do zápasu promarnil nevyužitým trestným střílením Matys. Korekce Hakla na konečných 3:5 už přišla příliš pozdě. Hosté vyhráli zaslouženě.

Ohlasy po zápasu
Vladimír Caldr: První třetina se hrála ve velmi svižném tempu, měli jsme více ze hry. Postupem času se hra vyrovnávala a bohužel, díky dvěma brankám v krátké době jsme prohráli.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....