Banes Motor České Budějovice
13.10.2014, Michal Heřman

Litoměřice mají dobrou obranu. Zápas s nimi nebude lehký

ČESKÉ BUDĚJOVICE — ČEZ Motor České Budějovice čeká v rychlém sledu další ligový zápas. Ve třináctém a čtrnáctém kole se Jihočeši musejí porvat o body na ledech soupeřů. Prvním protivníkem jsou Litoměřice. Hraje se od 18 hodin.

O soupeři: HC Stadion Litoměřice

Založen: 1949
Stadion: Kalich aréna (kapacita 1 750 diváků)
Webové stránky klubu: hclitomerice.cz
Umístění v poslední sezóně: 7. místo po ZČ, ve čtvrtfinále prohra s Olomoucí 2:4 na zápasy
Hlavní trenér: Jiří Doležal


Litoměřice jsou soupeř, který se pyšní propracovanou obranou. Vždyť v dosavadních dvanácti zápasech inkasoval jen 25 branek (stejně jako vedoucí Třebíč). S jedenadvaceti body jsou Litoměřičtí na pátém místě. Na Motor ztrácí jen dva body, takže v utkání půjde o přední příčky. A to slibuje drama!

V kádru Litoměřic je několik zkušených hráčů, ale také dravé mládí. Tahoun obrany Angel Krstev je sice zraněný, ale i bez něj Litoměřice moc neinkasují. Vše je podpořeno výkonem gólmana Tomáše Krále, který je v procentuální úspěšnosti první ligy na prvním místě – 93,95 %. Jihočeští diváci by mohli znát nadějného útočníka Daniela Schwambergera, který je v Litoměřicích dočasně ze Sparty Praha. S hokejem Schwamberger začínal v Písku.

V zatím posledním utkání prohrály Litoměřice na ledě Havířova těsně 1:2. Předtím ale třikrát vyhrály, když porazily Ústí nad Labem, Benátky nad Jizerou a Most. Po posledním zápase v Havířově trenér Jiří Doležal řekl: „Dnes jsme hráli bez pěti hráčů základní sestavy. Museli jsme hru točit na tři lajny, což nás stálo spoustu sil. Proto nás mrzí, že jsme v Havířově nevybojovali ani jeden bod.“

Poslední zápas HC Stadion Litoměřice:

AZ Havířov – HC Stadion Litoměřice 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branka Litoměřic: 42. Málek.
Sestava Litoměřic: Přikryl – Mikliš, Šulc, Plášil, Míka, Kolář, Špelda, Málek – Procházka, Kalla, Bílek – T. Doležal, Švagrovský, Novák – Antončík, Z. Doležal, Černoch – Schwamberger.

13. kolo:
HC Stadion Litoměřice - ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 13. 10. 2014, 18:00
Kalich aréna

Z tábora Motoru

Motor je na koni a po šesti vítězných zápasech v řadě je aktuálně na druhém místě. Každá série ale jednou končí. Tak snad neskončí dnes! V Litoměřicích chtějí Jihočeši uspět a udržet se na předních místech ligy. Na vedoucí Třebíč ztrácí Budějovice jen bod (Třebíč hostí Ústí nad Labem). Po utkání v Litoměřicích na Motor čeká hned ve středu napínavý zápas v Jihlavě.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Bláha – Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, Růžička,Chmelíř, Kříž – Kuchejda, Pajič, Boháč – Nouza, Straka, Švihálek – Heřman, Rob, Prokeš – Vaniš.


Statistiky

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....