Banes Motor České Budějovice
14.10.2014, Michal Heřman

To bude boj! Jihočeši chtějí oplatit Jihlavě úvodní porážku

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Rychlý zápasový sled hokejové první ligy pokračuje. ČEZ Motor České Budějovice po prohře v Litoměřicích míří na led třetí Jihlavy. Zápas bude také soubojem hlasivek v hledišti. Na Vysočinu míří početná skupina jihočeských fanoušků. V rámci středečního zápasu můžete soutěžit o šálu Motoru.

O soupeři: HC Dukla Jihlava

Založen: 1956
Stadion: Horácký zimní stadion (kapacita 7 500 diváků)
Webové stránky klubu: hcdukla.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo v základní části, vyřazena v semifinále s Olomoucí
Trenéři: Petr Vlk


Druhá čtvrtina první ligy je tady. Úvodní část byla jak pro Motor, tak i Jihlavu bodově bohatá. Po třinácti zápasech mají Jihočeši 23 bodů a jsou pátí. Dukla je na tom ještě lépe. Má o bod více a je třetí. Jihočeši sezonu s Jihlavou zahajovali a v Budvar aréně skončil zápas 1:4. Jediný gól domácích dal Michal Švihálek. Na utkání přišlo přes 5 000 fanoušků a velká návštěva se očekává také ve středu. Z Českých Budějovic pojedou dva autobusy a další fanoušci pojedou po svých. Utkání tedy bude souboj nejen na ledě, ale také v hledišti.

Pozor na trojici Důras, Melenovský, Čachotský

Duklu táhnou hlavně útočníci Michal Důras, Marek Melenovský a Tomáš Čachotský. Součet jejich bodů za uplynulých 13 kol je 46! V brance se střídají brankáři, které Jihočeši znají – Ondřej Kacetl a Lukáš Sáblík. Oba v minulosti v českobudějovickém klubu působili, i když Kacetl přišel až těsně před stěhováním klubu. Jihlava na domácím ledě prohrála v letošní sezoně dvakrát. V pátém kole s Třebíčí 2:4 a v devátém kole s Kadaní 1:3. Poslední zápas odehrála Dukla doma a Havířov přestřílela 4:3.

Výkon Jihlavy ale nebyl ideální a asistent trenéra František Zeman k utkání řekl: „Jsme rádi za tři body, ty si do tabulky připisujeme my. Jak se říká, zaplaťpánbůh za to. Víc bych to nehodnotil.“

Poslední zápas HC Dukla Jihlava:

HC Dukla Jihlava - AZ Havířov 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Branky Jihlavy: 9. Čáp (Čachotský, Melenovský), 15. Seman (Důras, Dobrovolný), 29. Malec (Důras, Kuřítko), 58. Kuřítko (Čáp, Štebih).
Sestava Dukly: Sáblík – Zadražil, Dobrovolný, Podlipnik, Štebih, Dundáček, Čáp, Schejbal – Čachotský, Zeman, Mikeš – Důras, Seman, Melenovský – Březina, Anděl, Štěpánek – Malec, Kuřítko.

14. kolo:
HC Dukla Jihlava - ČEZ Motor České Budějovice

středa 14. 10. 2014, 17:30
Horácký zimní stadion

Z tábora Motoru

České Budějovice díky sérii šesti vítězných zápasů nasbíraly hodně bodů a jsou v horních patrech tabulky. Své umístění mohly ještě vylepšit, ale zápas v Litoměřicích jim nevyšel a prohrály 2:5. Trenér Petr Rosol před utkáním v Jihlavě říká: „Půjde i o diváckou rivalitu. Fanoušků přijde hodně. Čeká nás kvalitní soupeř, který také moc neprohrává. Bude to hrozně náročné utkání. Ještě jsem nezažil, aby byl začátek soutěže takto vyrovnaný.“

Sestava Motoru z posledního zápasu

Kůdela – Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, Růžička, Chmelíř, Semrád – Kuchejda, Pajič, Boháč – Nouza, Straka, Švihálek – Heřman, Rob, Prokeš – Vaniš, Trummer.


Soutěž o šálu

Partnerský mediální portál Jihočeský sport připravil v rámci utkání s Jihlavou soutěž o šálu Motoru. Princip soutěže je jednoduchý. Stačí správně uhodnout výsledek a třetiny. Soutěžit můžete na facebooku Jihočeského sportu.


Statistiky

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice