Banes Motor České Budějovice
20.10.2014, Matěj Mayer

JUN: LIT - CEB 5:3 - Motor v dohrávce nevyzrál na Litvínov

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Juniorka měla na programu dohrávku třetího kola na ledě Litvínova. Českobudějovičtí se dokázali dostat z herní krize a dvakrát za sebou zvítězili, na Zimním stadionu Ivana Hlinky se jim však sérii prodloužit nepodařilo. Domácí vedli ještě v polovině zápasu o dvě branky, Motor ale dokázal skóre dorovnat. Třetí třetina znamenala nápor Litvínova a další tři branky pro domácí, což znamenalo konečný výsledek 5:3.

Krátce po začátku utkání si Budějovice zahrály přesilovou hru, kterou ale nesehrály příliš dobře. Ve čtvrté minutě se Litvínov dostal do tlaku a hostující gólman Mazuch se musel mít na pozoru. Černožlutí byli i nadále aktivnější a více na puku. Ve 12. minutě se v přesilové hře do dobré pozice dostal Baránek, jeho střelu ale zlikvidoval hostující gólman. Do konce první dvacetiminutovky jsme se ale branky nedočkali a do kabin se odcházelo za stavu 0:0.

Běžela čtyřiadvacátá minuta, když padla první branka utkání. Litvínov se dostal do vedení poté, co Stříbrný projel celé střední pásmo a zblízka vystřelil na Mazucha. Ten ale pouze vyrazil před sebe, kde stál připravený David Weitz, který doklepl kotouč do branky. Neuběhly ani dvě minuty a domácí navýšili své vedení na 2:0. Šimeček nahrál dobře postavenému Janu Trübenekrovi, který překonal Mazucha podruhé.

Když se ale druhá třetina přehoupla přes polovinu, začali útočit hosté. Ve 31. minutě Budějovice snížili po delším tlaku na 1:2. Škopek našel na druhé straně Kamila Suchánka, který neměl problém zakončit do odkryté klece Litvínova. Přesně o minutu později Jihočeši vyrovnali stav utkání, když se Vladimír Hanus od modré trefil nad Srokovo rameno. Ve 38. minutě mohl jít Litvínov opět do vedení, ale Baránkovo svižnou střelu zlikvidoval pohotový Mazuch.

Ve 45. minutě se do obrovské šance dostali hosté. Litvínovský strážce svatyně neměl ponětí o tom, kde je puk a několik hráčů se snažilo z nepřehledné situace před brankou dorážet. Domácí gólman nakonec zachránil celou situaci poté, co našel odražený kotouč a přikryl ho svou lapačkou. Dvě minuty na to se Litvínov znovu dostal do vedení. Dominik Štěpka dostal přihrávku od Trübenekra a trefil se do poloodkryté branky.

V polovině třetiny mířil od modré přesně Marek Baránek, který propálil vše, co mu stálo v cestě a poslal Litvínov do dvoubrankového vedení. Uběhla necelá minuta a Litvínovští se radovali znovu. Na konci pěkné a rychlé kombinace domácích stál Dominik Štěpka, který vstřelil svou druhou branku v utkání. V 56. minutě dokázali hosté snížit na 3:5 zásluhou Daniela Svobody, který z mezikruží rozsvítil červené světýlko nad Srokovo brankou. Do konce utkání si ale Litvínovští svůj dvoubrankový náskok uhlídali a zaslouženě si připisují tři body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....