Banes Motor České Budějovice
25.10.2014, Miroslav Mayer

CEB - SUM 6:3 - Druhou přestřelku se Šumperkem zvládli lépe Jihočeši

ČESKÉ BUDĚJOVICE — ČEZ Motor dokázal po delší době vyhrát zápas za tři body. Na svém ledě vedli Jihočeši již 3:0, ale opět byli nedůslední v bránění a nechali hosty snížit až na 3:2. Hosté se drželi až do třetí třetiny, kdy Budějovičtí dokázali využít přesilovku pět na tři a vzápětí přidali ještě další branku.

Zápas začali domácí od podlahy a hned v první minutě musel Koutský dvakrát ukázat svoje schopnosti. Růžky ukázali i hosté a Bláha dvakrát vyrazil puk před sebe. Střelecký účet zápasu otevřeli domácí. Rychlou akci Jihočechů zakončil přesnou střelou po ledě k tyči Josef Straka. Budějovičtí i nadále byli aktivnější a předváděli útočný hokej, který se musel divákům líbit. Zajímavá situace pro Jihočechy nastala při přesilové hře čtyři na tři. Dvě velké šance měl opět Josef Straka, ale Koutský byl všude včas a zabránil druhé brance ve své síti. Další velkou šanci měl Michal Švihálek, který vybruslil obránce, ale na Koutského si nepřišel. Domácí diváci si přeci jen podruhé zařvali. Po závaru před Koutským byl poslední u puku Tomáš Nouza a prostřelil ležícího gólmana. Hosté měli možnost hrát dvě přesilové hry, ale nepodařilo se jim udržet se v útočném pásmu, spíše mohli opět inkasovat po střele kapitána Straky.

Na začátku druhé části přečkali Šumperští oslabení a pak se jim povedlo založit útočnou akci. Střela veterána Karla Pláška orazítkovala tyčku. Další zajímavou střelou se prezentoval Martin Novotný a puk trefil překvapeného Bláhu. Přesto se opět radovali Budějovičtí. Při přesilové hře sevřeli Jihočeši Šumperk před Koutským a pěknou kombinací hosty točili dokola. Poslední se ke střele dostal opět Tomáš Nouza a ranou k tyči přidal svoji druhou branku v zápase. Hosté se dočkali snížení při přesilové hře. Bláha nejprve vyrazil puk před sebe, ale bleskově ho dorazil do sítě Jan Berger. Hosté se ve druhé části zlepšili a hra tak byla vyrovnaná. Další šance se naskytla hostům, když uklouzl Vráblík a do šance se dostal Vrdlovec, který našel volného Tomáše Brunce a ten v pádu prostřelil Bláhu. Domácí si vzali dvougólový náskok zpět téměř vzápětí, když rychlý protiútok zakončil přesnou střelou na rameno brankáře Rok Pajič. Šumperk hrál ještě v závěru třetiny přesilovku, ale na stavu se nic nezměnilo.

Po pár vteřinách třetí části se hosté mohli radovat ze snížení. V závaru před Bláhou se prosadil Michal Velecký a přiblížil Šumperk na dostřel. Motor pak hrál tři přesilovky po sobě, ale podařilo se mu dát branku až při hře pět na tři, když se od modré trefil Petr Punčochář a uklidnil tak svůj tým i fanoušky. Ve vlastním oslabení ujel Daniel Vrdlovec a jeho samostatný únik musel likvidovat až Bláha a podržel tak svůj tým. Po sérii přesilovek se hra uklidnila a domácím se podařilo přidat další branku. Michal Švihálek založil útočnou akci, na jejímž konci byla přesná střela Daniela Boháče, která zřejmě rozhodla o osudu zápasu. Z dalšího gólu se radoval Tomáš Nouza, ale rozhodčí jeho branku pro postavení v brankovišti neuznal. Ranou od modré se ukázal Tomáš Sedlák a jeho bomba se odrazila od ruky domácího brankáře. Motor pak utkání v klidu dohrál a zaslouženě si připsal tři body.

Ohlasy po zápasu

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): Věděli jsme, že se bude hrát útočný hokej, oba soupeři jsou na něj naladěni. Pro diváky to byl výborný zápas. Přestože soupeř má výborné přesilovky, inkasovali jsme z nich pouze dvakrát. O výsledku rozhodlo, že jsme byli disciplinovanější a trpělivější.

Radek Kučera (Salith Šumperk): Začali jsme špatně, hned při prvním střídání měli domácí dvě velké šance. Hru jsme sice srovnali a chvilkami byli i lepší, ale po zbytečných vyloučeních jsme inkasovali. Potom jsme výsledek stáhli na 3:2 a chtěli zápas otočit, jelikož jsme čekali, že Budějovice nebudou tak aktivní jako ve dvou třetinách, a to se potvrdilo. Pak se ale domácí hráči rádi poroučeli k zemi a dostali jsme čtyři góly z oslabení, jestli se nepletu (ve skutečnosti inkasoval Šumperk pouze jednou - pozn. autora). Zarazilo nás arogantní jednání hlavního rozhodčího.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice