Banes Motor České Budějovice
30.10.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Přijďte povzbudit juniorku

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Výsledky mládeže zatím nejsou příliš optimistické, ale vše se může v dobré obrátit už tento hrací víkend. Juniorka sehraje oba zápasy doma a má tak šanci opustit poslední příčku, starší dorost může nastartovat svůj boj o postup do lepší skupiny a mladší dorost A má čtvrtou pozici na dohled.

Juniorka

Vše už bylo řečeno i napsáno. Loni byla juniorka silná doma a díky tomu se nakonec zachránila. Letos to tak úplně neplatí a i to je důvod dnešního postavení v tabulce. Tentokrát to budou mít Jihočeši hodně těžké, neboť v pátek přijede těžký soupeř HC Oceláři Třinec. V tabulce jsou Oceláři čtvrtí se ztrátou pouhých čtyř bodů na první místo a navíc jsou zatím druhým nejúspěšnějším celkem na hřištích soupeřů, když z jedenácti zápasů získali osmnáct bodů. Snad jim dochází dech, protože poslední dva zápasy venku prohráli. První zápas v Třinci vyhráli domácí 6:3 a jsou favority i pro páteční zápas. Třinečtí mají ještě ke všemu nejlepší útok v soutěži, když dali skoro dvakrát tolik branek co Jihočeši. Zápas se odehraje v pátek od 17.00 v Budvar aréně. Junioři určitě ocení bouřlivou diváckou kulisu.

Hned druhý den přijede další soupeř z Moravy a to HC Vítkovice. Tradiční bašta mládežnického hokeje stále drží vysoko laťku u všech mládežnických mužstev. Jak to asi dělají? Nyní jsou třetí a ztrácejí jen tři body na vedoucí Spartu. Ovšem jestli má tento tým někde slabinu, pak jsou to zápasy na soupeřových hřištích, kde zatím z deseti zápasů mají čtrnáct bodů a pasivní skóre. Ovšem zatímco Třinec poslední zápasy venku prohrál, Vítkovice dokonce vyhráli na Spartě. První vzájemný zápas vyhráli Vítkovičtí 3:1 a nutno přiznat, že jsou favority i v odvetném zápase. Úvodní buly zápasu bude vhozeno ve 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost je v útlumu a to je fakt. Poslední čtyři zápasy tým prohrál a jeho bilance není pozitivní. Zdá se, že poprvé nepostoupí přímo do play-off a bude muset bojovat o účast v závěrečné fázi ve slabší skupině. Tým sice pustil nejlepší hráče do juniorky, ale přesto by mohl více zabojovat. Teď ho čeká nejslabší tým soutěže HC Písek. K vidění tak bude třetí jihočeské derby, přičemž obě předchozí vyhrál Motor a to 9:1 a 7:2. I tak budou Budějovičtí favority zápasu a tři body by měli zůstat doma. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

I další soupeř by měl být pro Jihočechy hratelný. Pojedou totiž do Mladé Boleslavi. Bruslaři jsou totiž předposlední a mají o pět bodů méně než Budějovičtí. Doma se Středočechům celkem daří, když z osmi zápasů získali dvanáct bodů. První zápas ve městě aut vyhráli domácí 3:1, ale Jihočeši jim oplatili domácí výhrou 4:1. Snad tedy na tento zápas Budějovičtí dokáží navázat.

Mladší dorost A

Extraligový tým podává spíše nevyrovnané výkony, ale zatím má postup mezi nejlepší čtyři ve svých rukou. V přímém souboji se sousedem v tabulce čeká Jihočechy v neděli, kdy přivítají Mladou Boleslav, která je v tabulce o dva body méně než Jihočeši. Bruslařům se daří více venku než doma, když ze šesti zápasů mají dvanáct bodů. První zápas v Mladé Boleslavi vyhráli domácí 5:4sn. Teď by byl správný čas vyhrát a udržet si naději na postup. Zápas se odehraje v neděli od 17.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligový dorost má tento týden nabitý program, odehraje tři zápasy. Ten třetí je na programu v sobotu. Přijede Rebel Havlíčkův Brod. Rebelové jsou v tabulce druzí a daří se jim, když prohráli jen jeden zápas. Zápas se odehraje v sobotu od 13.00 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....