Banes Motor České Budějovice
20.11.2014, Matěj Mayer

JUN: CEB - LIB 1:2 - Motor měl vítězství na dosah, ale nakonec nebere ani bod

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Juniorům v důležitém zápase DHL extraligy pomáhali i hráči prvoligového týmu, kýžený efekt to ale opět nepřinešlo. Českobudějovičtí přitom měli vítězství na dosah. Prohrávali sice až do 47. minuty, ale poté se aktivita přesunula téměř výhradně na hokejky domácích hráčů, kteří měli několik vyložených příležitostí ke skórování. V závěru měli domácí jedinečnou příležitost rozhodnout utkání při početní výhodě, ale stal se pravý opak. Po střele Ordoše v oslabení Mazúch kapituloval a Motor nevyválčil ani bod.

Do utkání s Libercem nastupovali domácí téměř v nejsilnější sestavě. Kromě Luboše Roba nechyběl ani jeden zástupce A-mužstva, což svědčilo o důležitosti duelu pro Motor. První třetina probíhala poměrně vlažně. Více ze hry měl Liberec, ale žádná ze šancí Bílých Tygrů nebyla pro Mazúcha extrémním ohrožením. Na druhé straně se brankář Stezka také nemusel příliš ohánět, protože střely domácích hráčů nebyly z vyložených pozic. Průběh první části nerozhýbaly ani přesilové hry, které se hrály hned tři, a tak byl stav po první třetině bezbrankový.

Do druhé části vykročili lépe domácí, kteří se ze svého tlaku snažili vytěžit první branku. Pašek se dostal do stoprocentní příležitosti, ale tváří v tvář Stezkovi selhal. Odpověď Liberce na sebe nenechala dlouho čekat. Babec se v útočném pásmu kličkou zbavil obránce a naservíroval puk před branku, kde číhal Jan Vondráček. Ten už sám před Mazúchem neměl těžkou pozici. O chvilku později mohlo být pro domácí ještě hůř. Král ideální přihrávkou vybídl ke gólovému zakončení Arlta, který ve vyložené šanci selhal. Vzápětí mohl skórovat sám Král, ale těsně minul pravou tyč. Změna výsledku mohla nastat ještě pár minut před koncem druhé třetiny, kdy za domácí pálil nebezpečně Marek. Brankář Stezka si s jeho pokusem se štěstím poradil a Prokeš se pak v dobré pozici už ke střele nedostal.

Motor nastoupil do třetí části s velkým odhodláním a touhou po zisku bodů. Hned v úvodu se po střele Švece dostal k dorážce Marek a někteří fanoušci už viděli puk za zády Stezky. Kotouč ale mířil těsně vedle odkryté klece. Domácí tato příležitost ale nemusela mrzet dlouho, vzápětí totiž vyrovnali. Prokeš vybojoval puk v rohu hřiště a geniálně uvolnil Emila Švece. Ten byl nikým nepokrytý před libereckou brankou a zachoval chladnou hlavu při svém úspěšném bekhendovém blafáku. České Budějovic byly na koni a ve vzduchu visela další branka. Švec se snažil uvolnit do stoprocentní šance Paška, ale jeho nahrávka bylo až příliš tvrdá. Hned vzápětí se povedlo Markovi najít v dobré střelecké pozici Prokeše, jenž Stezku překonat nedokázal. V 56. minutě měli domácí jednoznačně svou největší šanci. Švec se dostal do samostatného úniku, ale tváří v tvář brankáři Liberce neuspěl ani nadvakrát. Po vyloučení hostujícího hráče vycítili trenéři Motoru šanci a vzali si oddechový čas. Jejich svěřenci však místo rozdílové branky sami inkasovali. V oslabení poslal přesnou střelu nad Mazúchovu lapačku Jan Ordoš a stal se tak hrdinou zápasu. Výsledek byl pro domácí až příliš krutý, vítězství dnes bylo velmi blízko.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....