Banes Motor České Budějovice
21.11.2014, Michal Heřman

Budějovice se bez Pajiče chystají na pikantní souboj s Jihlavou

České Budějovice: Po úspěšném utkání s Litoměřicemi má ČEZ Motor České Budějovice třetí místo v první lize na dostřel. Nyní se ale musí dívat také pod sebe. Do Budvar arény přijede silná Jihlava, která je jen tři body za Jihočechy na pátém místě. Sobotní šlágr začne v 17:00. Vstupenky lze zakoupit on-line nebo ve fanshopu, v den utkání na pokladnách od 13 hodin.

O soupeři: HC Dukla Jihlava

Založen: 1956
Stadion: Horácký zimní stadion (kapacita 7 500 diváků)
Webové stránky klubu: hcdukla.cz
Umístění v poslední sezóně: 3. místo v základní části, vyřazena v semifinále s Olomoucí
Trenéři: Petr Vlk

Vzájemné zápasy v této sezóně: Motor - Jihlava 1:4, Jihlava – Motor 2:3p

Jihlava má za sebou těžký zápas na havířovském ledě. Výhra 4:2 udržela Duklu na dostřel Motoru a sobotní zápas tak bude souboj o čtvrtou pozici. Jihlava na Jihočechy ztrácí tři body. V Havířově se Jihlavští mohli spolehnout na gólmana Kacetla, který týmu výrazně pomohl. Jihočechům je jeho jméno jistě známé z dob HC Mountfield.

Trenér Dukly Petr Vlk po utkání v Havířově řekl: „Naše vítězství se nerodilo až tak lehce, jak to možná vypadalo. Základem bylo to, jak kluci k utkání zodpovědně přistoupili. Měli jsme výborný pohyb, nasazení i důraz. Větší část zápasu jsme byli lepší, zaslouženě jsme vyhráli. Soupeř nás nezatlačil jen po vstřelené brance a pak v úplném závěru, ale my jsme si to, po vybudování náskoku, už pohlídali.“

Poslední zápas Jihlavy:

Havířov – Jihlava 2:4 (0:0, 1:3, 1:1)
Branky a asistence: 22. Zeman (Melenovský, Mocek), 25. Prokš (Seman, Semorád), 35. Prokš (Seman), 42. Melenovský (Vysloužil, Zeman).
Sestava Jihlavy: Kacetl – Kaláb, Štebih, Mocek, Čáp, Dobrovolný, Schejbal, Šidlík – Důras, Čachotský, Diviš – Zeman, Melenovský, Vysloužil – Prokš, Semorád, Seman – Kuřítko, Mikeš, Anděl.

26. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava

sobota 22. 11. 2014, 17:00
Budvar aréna

Z tábora Motoru

V brance Motoru by se měl opět objevit David Gába a spoluhráči na něj budou hodně spoléhat. V duelu s Litoměřicemi měl ligovou premiéru a s 95% úspěšnosti rozhodně patřil k opoře. Pokud Motor uspěje, může jít v tabulce na třetí místo. „Bohužel se nám v minulém utkání zranili Pajič s Růžičkou a k dispozici nebudou. Zároveň je v trestu Suchánek a za juniory budou hrát Prokeš se Švecem. Naopak už bude jako sedmý bek pravděpodobně připraven Žovinec. Určitě chceme uspět a potvrdit dobrý výkon z minulého zápasu. Věříme, že nám k tomu proti tradičnímu rivalovi pomůže i co největší návštěva našich vynikajících fanoušků,“ říká trenér Radek Bělohlav.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Gába – Punčochář, Vráblík, Růžička, Mucha, Chmelíř, Semrád, Parýzek – Kuchejda, Pajič (37. Přibyl), Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Marek, Rob, Boháč - od 52. navíc Švec a Vaniš.

Porovnání soupeřů

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....