Banes Motor České Budějovice
21.11.2014, Matěj Mayer

Klinecký v předběžných odhadech Centrálního skautingu NHL

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Každý rok vydává Úřad centrálního skautingu NHL (CSS) seznam hráčů, kteří by se měli objevit na vstupním draftu do NHL. První takovýto předběžný seznam vychází vždy v listopadu a obsahuje hrubý výčet nadaných hokejistů, kterým budou věnovat skauti největší pozornost. Z českobudějovických zástupců se na listopadovém seznamu objevil Daniel Klinecký.

Sedmnáctiletý obránce byl na začátku sezony jedním z nejlepších obránců v juniorce a zřejmě právě svými výkony v této kategorii si řekl o pozornost skautů. Juniorka ale začala kvůli špatným výsledkům obměňovat sestavu, na což doplatil také Klinecký. Talentovaný obránce nastupuje už více než měsíc výhradně za starší dorost a jeho šance na případný draft se tím výrazně ztenčují.

O něco lepší zprávou je, že si pouze vyměnil roli s dalším velmi nadaným mladíkem Ondřejem Kachyňou. Teprve šestnáctiletý bek patří k letošním nejpříjemnějším překvapením, když si už si stihl vybudovat stálé místo na soupisce juniorské kategorie. Aby ne, Kachyňa dominoval ve starším dorostu, kde je s 10 body (4+6) ve 14 zápasech stále jasně nejproduktivnějším obráncem. Bohužel je však příliš mladý na to, aby vzbuzoval větší zájem skautů NHL. Nicméně pokud bude jeho hráčský vývoj pokračovat stejným tempem, může mít českobudějovický hokej napřesrok dalšího zástupce na draftu do NHL.

Vraťme se však k letošnímu roku. Na seznamu navzdory některým očekáváním chybí jméno Jiřího Smejkala. Čerstvě osmnáctiletý útočník si v zámoří stále zvyká na tamní styl hry a svými ofenzivními čísly zatím příliš nezaujal. Jeho bilance 6 bodů (1+5) ve 21 zápasech v tvrdé konkurenci, která panuje ve WHL, zatím nestačí k tomu, aby se jeho jméno skloňovalo s draftem NHL.

Seznam je zatím velmi předběžný a zahrnuje hráče, kterým věnují skauti největší pozornost. Do červnového draftu dozná ale ještě velkých změn, o kterých vás budeme průběžně informovat.

Kompletní seznam najdete zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....