Banes Motor České Budějovice
21.11.2014, Tisková zpráva

Ondřej Bláha předával ceny soutěže DOODPADU

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Desítky soutěžních prací přihlásily kolektivy středních škol do soutěže projektu DOODPADU na téma „Co do kanalizace nepatří, aneb To fakt nevyčistíš“. Jejich úkolem bylo seznámit vybranou cílovou skupinu s tím, co nepatří do kanalizace. Vítězné třídě 6. E z Gymnázia Jírovcova pak ceny, mimo jiné vstupenky na zápas Motor - Kladno, předal momentálně zraněný brankář Motoru Ondřej Bláha.
Ztvárnění záleželo jen na jejich kreativitě a invenci. Mohli vytvářet reklamní spoty, plakáty, krátká videa či cokoli jiného. „Nejčastěji však středoškoláci sahali po kameře, je vidět, že jim je tento způsob předávání informací nejbližší,“ řekla tisková mluvčí společnosti ČEVAK a.s. Jitka Kramářová.

Porotu regionálního kola nejvíce zaujalo video 6.E z Gymnázia Jírovcova v Českých Budějovicích. Třída natočila pohádku o kontejnerech, ve které netradičním způsobem upozornila na problematiku nakládání s oleji v domácnostech. Ty často končí ve dřezech nebo toaletních mísách a způsobují problémy v kanalizační síti a na čistírnách odpadních vod. Přitom správně patří do speciálních kontejnerů nebo do sběrných dvorů. „Oceňujeme vtip a nadhled, s jakým tuto problematiku studenti ztvárnili. I to je důvod, proč jsme soutěž vyhlásili. Chtěli jsme, aby se na toto téma podívali nezaujatýma, mladýma očima,“ řekl předseda představenstva společnosti ČEVAK a.s. Jiří Heřman.

Předání dárků vítězné třídě se symbolicky uskutečnilo v den, kdy se připomíná Světový den toalet. Kromě dortu a triček s maskotem celého projektu – kocourem AGIm, třída dostala vstupenky na hokejový zápas mezi ČEZ Motor České Budějovice a Rytíři z Kladna. Na speciální retro utkání studenty osobně pozval brankář Motoru Ondřej Bláha. „Věřím, že se budete hokejem dobře bavit,“ slíbil.

text Druhé místo v regionální soutěži patří sextě Česko-anglického gymnázia a třetí kolektivu 6. A Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích. Všechny tyto práce postupují do celorepublikového finále, které bude vyhlášeno v březnu příštího roku u příležitosti Světového dne vody. Autoři nejúspěšnějších prací získají zajímavý finanční příspěvek na maturitní ples.

Vybraná videa z regionálního kola soutěže budou zveřejněna na www.doodpadu.cz. Veřejnost bude moci prostřednictvím Facebooku hlasovat pro to nejpovedenější, které získá cenu diváků.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....