Banes Motor České Budějovice
28.11.2014, Michal Špírek

Přijede poslední tým tabulky. Hlavně ho nepodcenit, zní z kabiny

ČESKÉ BUDĚJOVICE — ČEZ Motor se prokousal na druhé místo tabulky, ale vzhledem k její vyrovnanosti není místo na zaváhání. A tím by zajisté byla i bodová ztráta z utkání s havlíčkobrodskými Rebely. Ale pozor, ti už v sezóně dokázali Motor porazit! Utkání 29. kola začíná v Budvar aréně v sobotu v 17:00.

O soupeři: HC Rebel Havlíčkův Brod

Založen: 1928
Stadion: Kotlina (kapacita 4 000 diváků)
Webové stránky klubu: hcrebel.cz
Trenér: Vladimír Jeřábek

Kde ty loňské sněhy jsou. Havlíčkův Brod jen s nostalgií vzpomíná na výsledky z minulé sezóny, kdy okupoval vrchní místa v tabulce. Letos je tomu jinak a Havlíčkův Brod je se 13 body na posledním místě, na nováčka z Prostějova ztrácí sice "jen" pět bodů, ale další příčky v tabulce už se jeví jako nedostižitelné.

Důvodů takového propadu je více, ale jednou z příčin je obrovská fluktuace hráčů v kádru Havlíčkova Brodu. Považte - zatímco za Motor nastoupilo v sezóně zatím 28 hokejistů, Havlíčkův Brod už protočil 44 hráčů. A nebude to zdaleka konečné číslo, jen za minulý týden v dresu Rebelů poprvé nastoupili Štindl, Zdráhal, brněnský Zohorna a brankář Landsman. A hráči samozřejmě i odcházejí, například do Kladna zamířil bek Jaroměřský. Celé to má jeden důsledek - hráči jsou nesehraní, pro trenéry je složité vštěpit týmu fungující taktiku. Že by Brod nastartoval nějakou vítěznou šňůru, která by ho dostala z posledních pozic, se nyní jeví jako nemožné. Poslední tříbodové vítězství týmu se datuje do poloviny října.

Poslední zápas Havlíčkova Brodu:

HC Rebel Havlíčkův Brod - AZ Havířov 2:4
Branky a asistence: 2. Heřman (Tomek, Rousek), 44. Babka (Kuchler, Maliník).
Sestava Havlíčkova Brodu: Landsman (Barus) – Štindl, Pavlíček, Sklenička, Zítka, Kurka, Kolář – Minárik, Zohorna, Kuchler "A" – Maliník "C", Heřman, Tomek – Rousek, Babka, Sedláček – Zdráhal, Kubalík, Přikryl – Půlpán.

29. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice - HC Rebel Havlíčkův Brod

sobota 29. 11. 2014, 17:00
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Jen Brod nepodcenit, říkají si před sobotním duelem s posledním celkem tabulky českobudějovičtí příznivci. A podle slov Tomáše Nouzy pro Českobudějovický deník nemůže být o ničem takovém ani řeč: "My ho ani podcenit nemůžeme, protože jsme s ním hráli dvakrát a pokaždé to bylo naprosto vyrovnané. V Brodu jsme navíc prohráli na nájezdy. Musíme do zápasu jít s pokorou a maximální zodpovědností."

Ve stejném duchu hovoří před zápasem i asistent trenéra Radek Bělohlav, který navíc přidává příjemnou zprávu: "Uzdravilo se nám poměrně dost hráčů, na marodce zůstávají jen Bláha, Růžička a Marek. To jsou samozřejmě příjemné starosti, ale nebudeme vítěznou sestavu proti Třebíči výrazně měnit. Havlíčkův Brod je sice na chvostu tabulky, ale i z posledního vzájemného duelu víme, že je nesmíme ani na chvilku podcenit." V sezóně se Motor se soupeřem utkal dvakrát, doma vyhrál 3:1, venku padl po nájezdech 3:2.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Gába – Punčochář, Vráblík, Mucha, Parýzek, Chmelíř, Žovinec, Kříž – Kuchejda, Rob, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, A. Přibyl, Boháč – Švec, Trummer, Prokeš.

Statistiky

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....