Banes Motor České Budějovice
27.11.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Základní části končí

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Zatímco zima ještě ani pořádně neudeřila, hokejové soutěže mládeže už končí svoje základní části a rozjíždí se nadstavba. HC Motor letos poprvé nepostoupil v žádné kategorii do silnější skupiny a všechna mužstva budou mít cestu do play-off těžší, ale přesto se do vyřazovací části ještě mohou dostat a nakonec může sezóna skončit úspěchem.

Juniorka

Junioři mají před sebou ještě dva zápasy základní části a pak je čeká nadstavba. Při vší úctě k týmu, junioři bojují spíše o záchranu, než o play-off. Záchrana soutěže je priorita číslo jedna. Nyní je tým na předposledním místě a na poslední Jihlavu má náskok čtyř bodů a na Litvínov ztrácí Jihočeši jen šest bodů. Při troše štěstí by to mohli Jihočeši ještě Litvínovu ztížit a namočit ho do záchranářských bojů. K tomu je potřeba získávat poctivě body. V pátek jede HC Motor na Kladno. Středočeši hráli poslední léta vždy s Jihočechy o sestup, ale letos jsou na tom zatím o dost lépe. V tabulce jsou sice až jedenáctí, ale mají jednou tolik bodů co Budějovičtí, ale více se jim daří na cizích hřištích. První zápas v Budvar aréně vyhráli Kladenští 5:3 a tak by dle statistik měli vyhrát tentokrát Budějovičtí.

Základní skupinu pak HC Motor zakončí v Plzni. Západočeši mají tradičně kvalitní mládež což potvrzují i letos, když jim patří druhé místo v tabulce. Navíc se jim daří na domácím ledě, kde v základní době ještě neprohráli! Tady bude hodně těžké bodovat, ale na druhou stranu, tady se od Budějovických nic nečeká a tak mohou jen příjemně překvapit. V jihočeské metropoli vyhrála Plzeň 5:2.

Starší dorost

Starší dorost decimují zranění a nemožnost hrát v nejsilnějším složení. Přestože postup již není možný, body jsou potřeba i nadále. V pátek je na programu další jihočeské derby, které se odehraje v Písku. Předchozí tři zápasy ovládli Budějovičtí a jsou favority i tentokrát. Písek je totiž poslední a získal jen dvanáct bodů z toho osm na svém ledě. Přesto se nebude jednat o jednoduchý zápas, protože derby vždy bývá ošidné a pro HC Motor to není lehká situace. Body je nutno sbírat všude a tak je vítězství v Písku pro tým důležité.

V sobotu se v Budvar aréně představí BK Mladá Boleslav. Bruslaři jsou v tabulce až za Jihočechy a tak by se mělo jednat o vyrovnaný souboj. Ovšem Středočeši venku vybojovali jen dva body a tak je favoritem domácí mužstvo, které by si mělo zvednout sebevědomí do dalších bojů. Zatím HC Motor ve vzájemných soubojích vždy v Mladé Boleslavi prohrál 1:3 a 0:3, ale doma dokázal vyhrát 4:1. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost A začal ve čtvrtek boje v nadstavbové skupině a doma přivítal Kolín. Pro HC Motor to znamená, že pokud chtějí do play-of musí svoji skupinu vyhrát. Zatím jsou na tom Jihočeši stejně jako Letňany, ale bývá odehrát ještě dvacet zápasů a bodů je ve hře ještě hodně. Druhý zápas se své skupině sehraje HC Motor v neděli, kdy doma přivítá právě největšího soka HC Letci Letňany. Letcům, stejně jako Jihočechům, chyběly dva body na postup do play-off a tak musejí hrát ve slabší skupině. Letošní vzájemné zápasy vždy vyhráli domácí a tak se v neděli uvidí, jestli bude tento trend pokračovat.Zápas se odehraje v neděli od 17.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

B dorost měl herní přestávku a teď už ho čeká další souboj v Benátkách nad Jizerou. Benátky jsou zatím předposlední a daří se jim hlavně doma, kde získali deset bodů. První zápas v Českých Budějovicích vyhráli domácí 4:0 a vyhrát by měli i tento souboj.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....