Banes Motor České Budějovice
29.11.2014, Lukáš Dvořák

Nejsem nadšený, že musím znovu platit, směje se David Gába

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Druhé čisté konto za sebou v Budvar Aréně. To je momentální vizitka nejmladšího z trojice českobudějovických brankářů Davida Gáby. Po hokejistech Dukly Jihlava vymazal další sobotu i střelce Havlíčkova Brodu, kteří však byli o trochu méně nebezpečnější. I tak si ale zachytal, především ve druhé třetně, kde několika zákroky své spoluhráče podržel a bezchybným výkonem přispěl k dalším třem bodům.

Davide, další zvládnutý zápas asi musíte hodnotit pozitivně...
Zpočátku se to vyvíjelo v náš prospěch, na soupeři bylo hodně znát, v jaké situaci se nachází. My jsme si naopak byli jistí díky herní pohodě. O osudu utkání rozhodly tři rychlé branky během první třetiny, poté už jsme hráli naši hru a měli jsme průběh pod kontrolou. V kabině jsme si sice ještě říkali, že nemáme vyhráno, ale na konci druhé třetiny se to úplně zlomilo. Třetí třetina se pouze dohrávala, nikdo z nás se nechtěl zranit a kluci mi hodně pomáhali s tím, abych neinkasoval.

Připomínali vám trenéři před střetnutím, že by Havlíčkův Brod mohl být nepříjemný soupeř, který nemá co ztratit?
Říkali jsme si, že asi budou hrát zodpovědněji zezadu. Hlavně jsme si ale nechtěli připouštět jejich poslední místo, abychom je nepodcenili jako nějakého outsidera z konce tabulky. Chtěli jsme s nimi hrát jako s každým týmem a zaplaťpánbůh nám to vyšlo.

Přesto jste do druhé třetiny nastoupili poněkud ospaleji.
Těch prvních deset minut jsme si asi mysleli, že je celý zápas rozhodnutý. Ale soupeře jsme stejně k ničemu vyloženému nepustili. Naštěstí jsme se z toho výkonu probudili, přidali dvě branky a zápas kontrolovali.

Trenér Rosol mluvil na tiskové konferenci o tom, že na hráče musel i zvýšit hlas. Dostane se tohle ze střídačky i k vám?
Ne, to já vůbec nevnímám. Občas se ke mně ze střídačky něco donese, většinou to však není na mě, takže se to snažím nevnímat.

Připadalo vám z branky duel vyhrocený? Minimálně první třetina tak vypadala...
Vyhrocené to trochu bylo, asi se dá říct, že je to takové malé derby. Nějaké střety tam v úvodu byly, proto jsme se nabádali, ať se do toho zbytečně nezapojujeme a nezraníme se, jelikož soupeř zas takových kvalit asi nebyl. Snažili jsme se tomu vyvarovat.

A cítil jste důraz hráčů soupeře v brankovišti?
To bych asi ani neřekl. Pár závarů tam přede mnou bylo, ale s kluky jsme to společně zvládli.

Fanoušci několikrát v zápase vyvolávali vaše jméno. To si asi nejde neužívat...
Určitě, to je až neskutečné, jaké máme fanoušky. Klobouk dolů před nimi! Fandí doma, jezdí za námi na venkovní utkání. Jim patří obrovský dík a moc si toho vážíme, nejenom já.

Proti Havlíčkovu Brodu je to druhá nula v řadě na domácím ledě. Probíhá už teď nějaké hecování s Ondřejem Bláhou o délce domácí neprůstřelnosti?
Ne, vůbec ne. My si to vzájemně přejeme. Druhý den to spolu vždycky rozebereme, co jsme v zápase udělali dobře, co zase špatně. Žádné špičkování ale mezi námi zatím ještě neproběhlo. (směje se)

Kolik stojí čisté konto do klubové pokladny?
No... Patnáct stovek. Už to budu muset asi utnout! (směje se) Ale nedá se nic dělat, je to jenom dobře, když vyhráváme. Všichni platí, tak já budu muset asi také. Nejsem nadšený, že musím znovu platit, ale je to taková příjemná povinnost. (usmívá se)

VIDEO: Zápas jsem zvládli a zaslouženě jsme vyhráli, ví David Kuchejda

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....