Banes Motor České Budějovice
30.11.2014, Michal Heřman

Motor se po utkání se Šumperkem může usadit v elitní trojce

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Souhra dalších zápasů může Motoru pomoct k navýšení bodového náskoku. Soupeři pod Jihočechy hrají spolu a ČEZ Motor České Budějovice tak v případě úspěchu na šumperském ledě bude mít jistotu pozice na špici tabulky. Zápas začne v pondělí v 18:00 a sledovat ho můžete prostřednictvím stránek lifetv.cz.

O soupeři: Salith Šumperk

Založen: 1945
Stadion: Tyršův stadion Šumperk (kapacita 3 500 diváků)
Webové stránky klubu: hokejsumperk2003.cz
Umístění v poslední sezóně: 12. místo v základní části, 1. místo ve skupině o udržení
Trenér: Radek Kučera

Vzájemné zápasy v této sezóně:
Šumperk - Motor 7:4
Motor - Šumperk 6:3

Bude další gólová přestřelka?

Zápasy Motoru se Šumperkem bývají na góly bohaté. Loňská sezona nabídla v základní části ve vzájemných utkáních 24 branek. Letos se soupeři utkali dvakrát a v obou případech to byly gólové hody. Na šumperském ledě Jihočeši prohráli 4:7. Doma ale naopak Budějovice soupeře přestřílely a vyhrály 6:3. Letos tak během dvou zápasů padlo 20 gólů.

Šumperk nemá nejlepší období. Prohrál poslední tři zápasy a v tabulce klesl na 10. místo. Na Benátky má náskok jen jeden bod. Letos do vyřazovací části první ligy jde 10 týmů a Šumperští tak musí zabojovat, jestli se chtějí vyhnout zápasům o udržení. Draci naposledy prohráli v Havířově, kde nezvládli druhou třetinu, ve které během čtyř minut třikrát inkasovali. V utkání již nastoupil obránce Tomáš Prokop, českobudějovický odchovanec a hráč, který v posledním ročníku oblékal dres Motoru.

„Myslím si, že byla první třetina vyrovnaná, hráli jsme tam to, co jsme chtěli. Ve druhé třetině nastal zvrat, kdy jsme za stavu 1:1 neproměnili trestné střílení. Možná kdybychom ho využili, vyvíjel by se zápas jinak. Inkasovali jsme poté, co jsme nevyhodili kotouč a následně dostali další branky po tom, co jsme si špatně pokryli hráče. Za stavu 2:4 jsme ještě vykřesali jiskřičku naděje, nedali jsme nájezd a pak inkasovali. Hru jsme už museli otevřít a tomu odpovídá i výsledek. My se bohužel potýkáme se zraněními, po dnešním utkání k nim přibyl další hráč. Máme problémy s tím složit kádr. Pro nás je teď důležité se připravit na Budějovice,“ uvedl po utkání pro klubový web trenér Radek Kučera.

Poslední zápas Šumperku:

Havířov – Šumperk 6:3 (1:1, 3:0, 2:2)
Branky a asistence: 15. Holík (Plášek, Velecký), 44. Sedlák (TS), 59. Vávra (Drtil, Vachutka)
Sestava Šumperku: Koutský (Zelenka) – Holík "C", Bail, Sedlák, Gewiese, Drtil, Slavík, Prokop – Velecký, Plášek, Brunec – Staněk, Vrdlovec, Žalčík – Vachutka, Illéš, Blahuta – Vávra, Kužílek, Cink

30. kolo:
Salith Šumperk - ČEZ Motor České Budějovice

pondělí 1. 12. 2014, 18:00
Tyršův stadion

Z tábora Motoru

Motoru půjde v utkání o důležité body, protože v případě dobrých okolností se může v lize více odlepit od svých pronásledovatelů, kteří se vymlátí navzájem. Spolu totiž ve 30. kole hraje Třebíč a Litoměřice (3. a 4. tým tabulky) a také Kladno s Havířovem (5. a 6. tým). Jihočeši jsou druzí s 56 body. Šestý Havířov nahrál bodů 50.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Gába – Punčochář, Vráblík, Mucha, Parýzek, Chmelíř, Žovinec, Kříž – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, M. Heřman – Vaniš, Rob, Boháč – Švec, Přibyl, Prokeš.

Porovnání soupeřů

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....