Banes Motor České Budějovice
30.11.2014, Filip Kortus

MDO: CEB - LET 5:1 - Letňany nekladly žádný odpor

Druhé kolo nadstavbové části vyhráli mladší dorostenci 5:1. Jejich největší konkurent v boji o jediné postupové místo do play - off - Letňany nekladly odpor a Jihočeši zaslouženě zvítězili.

Soupeř z Prahy byl od začátku zápasu horším týmem a velmi snadným soustem pro domácí borce. Již ve druhé minutě se v oslabení prosadil Jáchym Kondelík - 1:0. Na tuto branku dokázali ještě Letci odpovědět zásluhou Vojtely - 1:1. Poté již přišla gólová smršť v podání Českých Budějovic. Lukáš Matys zblízka překonal Vlase podruhé - 2:1. Další branku přidal v početní výhodě po krásné nahrávce od Tomáše Vochozky Daniel Dudáček - 3:1. Za pouhých 25 vteřin už vedli domácí o tři branky. Tomáš Vochozka přidal ke dvěma asistencím také branku - 4:1. Po čtvrté brance vystřídali hosté brankáře, za Vlase nastoupil Mokrý.

Ve druhé třetině branka nepadla. Domácí celek byl po celou periodu lepším týmem, gól ale vstřelit nedokázal. Nejblíže tomu byli budějovický kapitán Kondelík a střelec druhé branky Lukáš Matys. Ani jeden z nich si však neporadili s hostujícím brankářem Mokrým. Na druhé straně hrozil zejména kapitán Letňan Dominik Danov. V oslabení ujel obraně Jihočechů, ale bekhendovým blafákem přestřelil. Z podobné situace podruhé zvolil střelu, ani ta se nevešla mezi tři tyče Vokůrkovy branky.

Třetí dějství nápadně připomínalo to druhé. Motor měl navrch, držel více kotouč na svých hokejkách, ale s vědomím tříbrankového náskoku v zádech se nikam nehrnul. Snaživí hosté zase neměli sílu a hlavně také hokejovou kvalitu na to, aby ještě dokázali s výsledkem něco udělat. Jejich největší oporou byl střídající gólman Mokrý, který si jistými zákroky hlídal své čisté konto. Ustál i domácí nájezd dva na jednoho a zakončení Silného. Inkasoval až rovných sedm minut před koncem, kdy předvedl utěšenou individuální akci Káník a zavěsil kotouč bekhendem pod horní tyčku - 5:1. To byla také tečka za zápasem, ve kterém domácí na pohodové vítězství nepotřebovali žádný mimořádný výkon.

Ohlasy po zápasu
Roman Heindl : Utkání jsme zvládli, od začátku jsme hráli aktivně, dařilo se nám napadat. Podařilo se nám proměnit šance a do konce zápasu jsme soupeře k ničemu nepustili. Chtěl bych kluky pochválit. V posledních zápasech jsme bojovali s marodkou, těžko jsme skládali sestavu. Trochu na hráčích bylo vidět zklamání z nepostupu do elitní čtyřky. Ale samozřejmě všichni vědí, že play - off můžeme stále uhrát.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice