Banes Motor České Budějovice
12.12.2014, Michal Špírek

Dalším soupeřem jsou nevyzpytatelné Benátky

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Na diskuzním fóru Motoru se řešilo, že máme schopnost "nevhodně" zvolenými titulky k zápasovým preview ovlivnit výsledek duelu. Tak jsme nyní zmínili pouze holý fakt - Benátky jsou totiž schopny prohrát s Mostem a o dva dny později porazit vedoucí Chomutov. ČEZ Motor tohoto soka v sezóně dvakrát porazil. Utkání se hraje v Benátkách v sobotu od 16:30.

O soupeři: HC Benátky nad Jizerou

Založen: 1934
Stadion: Zimní stadion Benátky nad Jizerou (kapacita 1 700 diváků)
Webové stránky klubu: www.hokejbenatky.cz
Hlavní trenér: Filip Pešán
Vzájemné zápasy v této sezóně z pohledu Motoru: 3:1, 4:1.


Benátky nezachytily tempo první osmičky týmů a v tabulce nyní bojují na hranici desátého místa. Aktuálně jsou svěřenci Filipa Pešána na 11. příčce. Jejich zápasy nepřinášejí moc atraktivní podívanou plnou gólů. Vždyť Benátky za 33 kol nastřílely jen 66 tref, což je druhá nejhorší bilance první ligy. Na druhou stranu dbají na pečlivou obranu a výsledkem je pouze 86 inkasovaných gólů, což je například o jednu branku méně, než kolik obdrželi českobudějovičtí gólmani.

Ze zápasů, které Benátky dovedly do prodloužení, mají skvostnou bilanci šesti výher (z toho pětkrát zvítězily po nájezdech) a pouze jedné porážky. V bráně se těší důvěře osmnáctiletý Vítek Vaněček, a to takové, že na střídačce zůstal při zapůjčení z Liberce i Marek Schwarz. Farma Liberce letos opravdu slouží svému účelu a liberečtí hráči zde nastupují ve velké míře - v sezóně tak naskočilo celkově v dresu Benátek hned 16 beků a 25 útočníků!

Benátky, respektive členové jejich realizačního týmu, se nedávno připomněly i výstupem na ledě Třebíče. Po sporně uznané brance se asistent trenéra Vladimír Čermák rozhodl dojít si do budky brankového rozhodčího osobně popovídat a dost možná by nezůstalo jen u toho, nebýt na místě pořadatelé. Situaci si můžete prohlédnout na videu v čase 2:40.

Poslední zápas HC Benátky:

AZ Havířov - HC Benátky - 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)
Sestava HC Benátky: Vaněček – Havlín, Plutnar, Pabiška, Pálek, Ulrych, Jandejsek, Říha – Jonák, Skořepa, Miškovský – Víšek, Plodek, Hrníčko – Kica, Mikyska, Dlouhý – Psota, Špaček, Skalický.

34. kolo:
HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice

sobota 13. 12. 2014, 16:30
ZS Benátky

Z tábora Motoru

Jihočeši jedou do Benátek s vědomím, že ve třech posledních zápasech na ledě soupeřů dokázali zvítězit. Na druhém místě ztrácí Českobudějovičtí na vedoucí Chomutov dvanáct bodů, pod nimi je ale o poznání hustěji. Je třeba tak nadále sbírat body, k čemuž se i v Benátkách jistě budou snažit přispět skvělí motoráčtí fanoušci, kteří i do města ve Středočeském kraji dokázali vypravit autobus. Obránce ČEZ Motor Martin Parýzek to řekl s výhledem pro sobotní duel Českobudějovickému deníku jasně: "Bude to těžký zápas. Je tam velká zima, soupeř se posílil a poslední výsledky neměl špatné. Nečeká nás nic lehkého, ale chceme uspět a nadále vyhrávat."

Radek Bělohlav před utkáním

"Benátky jsou nepříjemným soupeřem s výborným trenérem, který umí číst hru, je to takticky vyzrálý tým. Hlavně u nich nás hodně trápily aktivní hrou a přístupem, ale řekl bych, že právě tím prvním utkáním u nich jsme se probudili k lepším výkonům. Nastoupíme v podobné sestavě jako v Kadani, to znamená se sedmi beky a deseti útočníky. Bohužel se nám trochu zkomplikovala situace s gólmany, kdy onemocněl Gába a pro sobotní zápas nebude připraven. Bláha je stále zraněný, takže nastoupí Kůdela a snažíme se co nejrychleji vyřešit situaci, kdo s ním pojede jako druhý brankář."

Sestava Motoru z posledního zápasu

Gába – Punčochář, Vráblík, Mucha, Suchánek, Chmelíř, Semrád, Parýzek – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Rob, Prokeš – Marek, Švec, Přibyl.

Statistiky

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....