Banes Motor České Budějovice
14.12.2014, Michal Špírek

V pondělí se jde na Ústí, jehož poslední výsledky budí respekt

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Žádný čas na oddech či regeneraci. Prvoligový kvapík pokračuje rychlým tempem a už v pondělí tak ČEZ Motor nastoupí před svými fanoušky k dalšímu kolu. Od 17:30 vyzve ústecký Slovan. Ten se dokázal probrat z krize a na jihu Čech by stoupající tendenci svých výkonů chtěl potvrdit.

O soupeři: HC Slovan Ústí nad Labem

Založen: 1946
Stadion: Zimní stadion Ústí nad Labem (kapacita 6 500 diváků)
Webové stránky klubu: www.hcusti.cz
Hlavní trenér: Miroslav Mach
Vzájemné zápasy v sezóně z pohledu Motoru: 2:0, 3:2


Ústí nad Labem od prvních kol nepatří k nápadným týmům první ligy, pohybuje se ve druhé polovině tabulky. Na přelomu listopadu a prosince navíc na Slovan přišla velká střelecká nemohoucnost, ve čtyřech utkáních nastříleli Ústečtí jen čtyři branky a nemohlo z toho být nic jiného, než čtyři porážky. Pak ale svěřenci kouče Macha zabrali, doma vyprovodili 5:0 Jihlavu, následně jen kousek štěstí chyběl k bodovému zisku se suverénním lídrem první ligy Chomutovem (3:4), aby v posledním utkání opět doma Ústí porazilo silný Havířov. Po třech domácích duelech nyní míří Ústí na cizí stadion, do Budějovic.

Venku dokázalo Ústí vyhrát zatím jen čtyřikrát ze šestnácti pokusů. Při pohledu do soupisky a statistik můžeme vypíchnout z ústeckého kádru několik jmen. V bráně se střídají Petrásek a Volke, při dodržení zásady, že vítězná sestava se nemění, by měl proti Motoru nastoupit mladší z gólmanské dvojice, Martin Petrásek. V obraně jsou nejproduktivnější kapitán Martin Vágner a Tomáš Kolafa. V útoku se stará o pravidelný přísun branek Jaroslav Roubík. Jeho bilance je výjimečná - v klubu, který své soupeře nijak neválcuje, dokázal nasbírat 43 bodů, takže je nejbližším pronásledovatelem motoráckého dua Nouza-Straka.

Poslední zápas Ústí:

HC Ústí - AZ Havířov 4:2
Branky a asistence: 15. Merta (Vávra, Vágner), 20. Tůma (Rod, Kolafa), 34. Roubík (Holomek), 53. Tůma (Holomek).
Sestava Ústí: Petrásek – Kolafa, Holomek, Vl. Brož, Vágner, K. Černý, Smetana – D. Tůma, Roubík, Rod – D. Merta, J. Kloz, T. Vávra – Baránek, M. Hanzl, Pořický – Budínský.

35. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice - HC Slovan Ústí nad Labem

pondělí 15. 12. 2014, 17:30
Budvar Aréna

Z tábora Motoru

Motoru nevyšel poslední zápas, když si na něj vyšláply Benátky. Na podaný výkon a výsledek je třeba rychle zapomenout, v pondělí čeká Motor zápas s Ústím, ve středu je na řadě daleký výjezd do Havířova a v posledním utkání před Vánoci vyzveme doma v atraktivním zápase v sobotu Chomutov (i na tento zápas už si můžete zajistit lístek pomocí internetové rezervace). Dosavadní dvě utkání s Ústím neměla vůbec jasný průběh a přinesla málo gólů. Motor ale dokázal ze zápasů vytěžit šest bodů, byť v tom minulém se o výhru zasloužil Švihálek doslova na poslední chvíli.

Radek Bělohlav před utkáním

"V Ústí jsme naposledy vyhráli gólem z poslední minuty. A i za takový výsledek, tedy takový, který bude znamenat tři body, budeme v pondělí rádi. Vypadá to, že bychom měli být schopni nastoupit se čtyřmi útočnými formacemi. Ohledně brankářů ovšem žádná změna nenastala a k dispozici tak máme dvojici Kůdela - Pechek."

Sestava Motoru z posledního zápasu

Kůdela – Vráblík, Punčochář, Suchánek, Mucha, Semrád, Chmelíř, Parýzek – Švihálek, Pajič, Kuchejda – Heřman, Straka, Nouza – Prokeš, Rob, Vaniš – Přibyl.

Statistiky

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....