Banes Motor České Budějovice
16.12.2014, Pavel Kortus ml.

Josef Straka šestým nejlepším sportovcem Jihočeského kraje

Č. Budějovice – V úterý 16. prosince byla v DK Metropol vyhlášena anketa sportovce Jihočeského kraje 2014. Prvenství si odnesl volejbalista Jihostroje Filip Habr, hokejisté Motoru měli rovněž své zastoupení.

V hlavní kategorii jednotlivců zvítězil nahrávač volejbalového Jihostroje i reprezentace Filip Habr. Druhý byl cyklokrosař Jakub Skála, třetí triatlonista František Linduška. Zástupce Motoru Josef Straka skončil na šesté příčce. „Vůbec jsem nečekal, že bych se mohl objevit v elitní desítce. Moc mě to potěšilo. Je to příjemné ocenění naší práce, i když v našem sportu je to trošku specifické, že je to ocenění pouze za čtvrt roku, protože se po sezoně mužstvo často mění. Přesto jsem rád, že jsem za tak krátkou dobu dokázal zaujmout,“ neskrýval nadšení kapitán Motoru.

Josef Straka ví, co udělat proto, aby si za rok ceremoniál zopakoval. „Chceme se udržet do čtvrtého místa a uspět v play off. Tam je to otevřené,“ má jasno zkušený harcovník. Ten tvoří s Tomášem Nouzou údernou dvojici, na vyhlášení sportovce Jihočeského kraje byl však nominován pouze kapitán. „Tomáš mi to nezávidí. Jenom Martin Heřman nám to trošku závidí, že se mluví jenom o nás, při tom on pro nás odvádí obrovské penzum práce. Hokej je o spolupráci celé pětky. Jednotlivec, pokud to není Jágr nebo Gretzky, sám nic nezmůže,“ dodal Straka s úsměvem.

I mezi kolektivy se radovali volejbalisté. Jihostroj bral díky titulu první místo, cyklokrosaři ČEZ Cyklo Team Tábor si vysloužili druhé místo. Třetí byli badmintonisté Českého Krumlova. Třemi nadějemi bez určení pořadí byli fotbalista Mikuláš Jáša, běžec na lyžích Samuel Jirouš a mistryně ČR ve sjezdu žen na divoké vodě Anežka Paloudová. Cenu čtenářů Deníku jižní Čechy dostal hokejista Josef Straka. Zvláštní cenu obdržel pětaosmdesátiletý bývalý fotbalista a šéf fotbalistů Dynama Zdeněk Čadek. Do síně slávy byl uveden volejbalista Antonín Procházka.

Výsledky – jednotlivci:
1. Filip Habrvolejbal – VK Jihostroj ČB
2. Jakub Skálacyklokros – ČEZ CT Tábor
3. František Linduškatriatlon – Vajgar JH
4. Petr Píchaatletika - Sokol ČB
5. Antonín Haleškanoistika – Vltava ČK
6. Josef Strakahokej – ČEZ Motor ČB
7. Zdeněk Křížekfotbal – Dynamo ČB
8. Jan Vastlhorská kola – MTB Vimperk
9. Tomáš Novoveskýplavání - Koh-inoor ČB
10. Veronika Maláházená – Sokol Písek

Kolektivy:
1. Jihostroj ČBvolejbal
2. ČEZ Cyklo Team Táborcyklokros
3. Badminton Český Krumlovbadminton

Objev (bez pořadí):
Mikuláš Jášafotbal – Dynamo ČB
Samuel Jiroušběh na lyžích – Ski Šumava
Anežka Paloudovásjezd na divoké vodě – Vlt. ČK
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....