Banes Motor České Budějovice
19.12.2014, Michal Špírek

Motor, posílený o Bernata, se těší na výjimečné utkání s Chomutovem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Přijďte si užít sváteční sobotní zápas! Poslední předvánoční duel nabízí hned několik lákadel. Popořadě: utkají se aktuálně dva nejlepší (a také nejútočnější) týmy první ligy. Na ledě se před zápasem objeví v dresu s číslem 16 Roman Bernat, který s týmem stráví celý zápasový den a první třetině bude přihlížet přímo ze střídačky. No a pak je tu samozřejmě ještě každozápasová záležitost - výjimečná atmosféra Budvar arény tvořená fanoušky s jasným cílem - porazit soupeře, kterým je tentokrát první celek tabulky. Tak hrrr na ně!
VSTUPENKY NA TENHLE MIMOŘÁDNÝ ZÁPAS K DISPOZICI ON-LINE

O soupeři: Piráti Chomutov

Založen: 1945
Stadion: SD ARÉNA (kapacita 5 250 diváků)
Webové stránky klubu: www.piratichomutov.cz
Hlavní trenér: Břetislav Kopřiva

Vzájemné zápasy v této sezóně z pohledu Motoru: 3:2sn, 3:8

Úplný úvod sezóny nechal chvíli fanoušky Chomutova na pochybách. Opravdu je náš tým schopen vrátit se v této sezóně do extraligy? Teď už jsou na severu Čech klidní - Piráti se do toho opřeli a vedou si tak, jak se očekávalo. Jednoznačně vládnou první lize a na druhý ČEZ Motor mají v tabulce náskok čtrnácti bodů (s jedním utkáním k dobru). Chomutov využívá spolupráce s Kadaní a má tak k dispozici široký kádr. Nijak ho tak nerozhodí ani aktuální situace - tři útočníci z jeho kádru, bratři Kašové a Kämpf, odletěli na mistrovství světa dvacítek. Přesto měl kouč Kopřiva k dispozici v posledním zápase kompletní čtyři lajny.

Na českobudějovickém ledě se předvedou hráči, které zdejší fanoušci mají v živé paměti. Milan Toman, Lukáš Květoň a Štěpán Hřebejk. Nejproduktivnějšími hráči týmu jsou ale jiní borci - klubovému bodování vévodí dvojice Hovorka - Gajovský, v obraně se pak vede Skinnerovi. V bráně se v sezóně prostřídali tři brankáři a všichni si drží vynikající čísla. Jasnou jedničkou je ale Miroslav Kopřiva (průměr branek 1,86, procentuální úspěšnost zákroků 93,06%), a právě na tohoto gólmana budou muset českobudějovičtí střelci vyzrát.

Poslední zápas Chomutova:

Chomutov - Šumperk 5:0
Branky a asistence: 12. L. Květoň (McGregor), 16. Kadlec (Veselý), 31. Hovorka (Hřebejk, Gajovský), 43. Chlouba (Koma, Toman), 59. McGregor (Růžička, D. Květoň).
Sestava Chomutova: Kopřiva – Rutta, Skinner, Koma, Toman, Rýgl, Bartejs, Stehlík – Hovorka, Gajovský, Hřebejk – D. Květoň, Růžička, Sinisalo – McGregor, Šťovíček, L. Květoň – Kadlec, Chlouba, Veselý.

37. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice - Piráti Chomutov

sobota 20. 12. 2014, 17:00
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Radek Bělohlav před zápasem

"Fanoušky bych chtěl pozvat na poslední předvánoční utkání proti prakticky extraligovému týmu. Co více si přát. Bude to výjimečný a věřím že krásný zápas, navíc spojený s akcí s Romanem Bernatem, který s námi stráví celý den. Jen je škoda, že se nám trochu bortí sestava, kdy máme hodně zraněných a nemocných. Ale my se s tím popereme! Nastoupit nově nebude moci Punčochář, k pěti stálým bekům tak přibereme dva juniory, které čeká jejich první zápas za chlapy v životě, Petra Škopka a Josefa Matouška. Chytat bude Hynek Kůdela, který předvedl perfektní výkon v posledním utkání v Havířově, stejně jako celý tým."

Sestava Motoru z posledního zápasu

Kůdela – Punčochář, Vráblík, Mucha, Suchánek, Chmelíř, Semrád – Kuchejda, Pajič, Švihálek – Nouza, Straka, Heřman – Vaniš, Přibyl, Bárta.

Roman Bernat v dresu Motoru

S prvoligovým týmem podepsal Roman Bernat, který přišel v létě 2012 při tréninku Českých Budějovic po srážce s nákladním automobilem o dolní končetinu, formální smlouvu na jedno utkání. S mužstvem absolvuje celý zápasový den – rozcvičku, poradu nebo rozbruslení. Na lavičce pak stráví 1. třetinu duelu, poté se bude podepisovat fanouškům. Na led při hře naskočit ani na vteřinku nemůže - nedovolují to pravidla. Celá akce má zejména charitativní rozměr – ve fanshopu se budou prodávat náramky pro Romana, u vchodů do Arény budou kasičky, do kterých mohou fandové přispět a Nadace ČEZ věnovala na konto Romana Bernata celých 100 000 Kč. „Víme, jaké má Roman problémy se sháněním speciálních protéz a dalších věcí, které po svém zranění potřebuje. Pořád ho bereme jako člena našeho týmu, vždyť s polovinou kluků z našeho kádru hrával, proto mu chceme touto akcí pomoci,“ dodává mistr světa a vítěz Stanley Cupu Roman Turek, současný prezident českobudějovického klubu.

Porovnání soupeřů

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice