Banes Motor České Budějovice
17.01.2015, Pavel Kortus ml.

CEB - KAD 6:1 - Vyhrocené utkání změnil Motor v kanonádu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Pořádná řežba byla k vidění v sobotu odpoledne v Budvar aréně. Motor v ní porazil ve vyhroceném duelu plném soubojů, vyloučení a pošťuchování Kadaň 6:1 a zůstal na druhé příčce tabulky. O dvě branky Jihočechů se postaral Heřman, po jedné přidali Nouza, Pajič, Vaniš a Boháč. Naopak duel nedohráli tři obránci.

V brance domácích se objevil Bláha, trenéři Rosol a Bělohlav točili pouze deset útočníků. Do sestavy se vrátil obránce Růžička, ale ze zápasu musel po souboji u hrazení na konci osmé minuty odstoupit. Motoru se povedl úvod. Ve 3. minutě nejprve Suchánek vyslal do úniku Nouzu, který byl lehce hákován, a proto nezakončil ideálně. Hra však pokračovala, Heřman v rohu vybojoval kotouč, předložil ho znovu Tomáši Nouzovi, který se zblízka tentokrát nemýlil. Kadaň pak přidala a díky dvěma přesilovkám se dostala do tlaku. V největší šanci ale Chrpu vychytal Bláha.

Pak dostal možnost zahrát si přesilovku i Motor, ale na rozdíl od svého soupeře jí využil. Dlouhý zámek Strakovy formace skončil sraženou dělovkou Vráblíka, kterou do branky dorazil Martin Heřman. Domácí pak sami nabídli soupeři korekci skóre. Nejprve byl vyloučen Chmelíř a o chvíli později trefil v pohodové situaci Suchánek přes celé kluziště ochrannou síť za Moučkem a šel také ven. Dlouhé dvojnásobné oslabení však domácí zejména díky výborné práci Straky s Nouzou ustáli a do kabin si nesli dvoubrankový náskok.

Druhá třetina nabídla spíše bitvu, hodně se přiostřilo a nervy byly na pochodu. Domácí drželi otěže zápasu i proto, že hráli několik přesilovek. V jedné z nich ve 32. minutě Boháč nejprve orazítkoval spojnici a následně se v brankovišti strhla pořádná mela, po které dorazil puk do sítě Rok Pajič. Další zranění pro Jihočechy přišlo o chvíli později, kdy po jednoznačném neodpískaném faulu odešel do kabiny další bek Semrád. Torzo domácích obránců čítalo od 36. minutě už pouze čtyři beky, protože do šatny musel i Suchánek. Hosté pak snížili, když Račuk v početní výhodě objel branku a naservíroval kotouč najíždějícímu Martinu Šagátovi, jenž ho poslal pod břevno. Šagát mohl v závěru druhé periody ještě přidat druhý gól, ale jeho teč skončila na tyči.

Na úvod třetí části se mohli hosté dostat na dostřel, ale po Vráblíkově hrozivé chybě při rozehrávce zastavila střelu Jakuba Nováka fantastická lapačka brankáře Bláhy. Trochu klidu na domácí hokejky přinesla 49. minuta, kdy Rob z rohu zavezl kotouč před branku, posunul ho na Marka Vaniše, jenž ho poslal do sítě. Pátou trefu pak obstaral tři minuty před koncem Daniel Boháč, když na brankovišti využil dobré práce Pajiče. O chvíli později pak přidal svůj druhý gól v zápase Martin Heřman, který využil přesný pas Josefa Straky. Závěr ještě pěti tisícům diváků zpestřil šarvátkou Švihálek s Chrpou, který byl však pouze "na jednu branku" – hostující forvard neměl šanci. Motor duel dovedl do vítězného konce a po zásluze získal tři body za výhru 6:1.

Ohlasy po zápasu

Radek Bělohlav (Motor): „Utkání mělo náboj, divákům se muselo líbit. Třetí třetinu jsme odehráli tak, jak jsme chtěli. Duel už připomínal zápasy v play off. Povedly se nám přesilovky, ve kterých jsme rozhodli. Po zápase na Kladně jsme potřebovali vyhrát, což se nám povedlo. Přišli jsme ale o tři obránce, jejichž doba léčení bude bohužel asi delší.“

Jaroslav Beck (Kadaň): „Měli jsme z utkání velký respekt, ale nakonec si myslím, že to bylo pohledné utkání. Donutili jsme hrát Budějovice až do konce a z utkání mám i přes prohru dobrý pocit. Domácí byli lepší v přesilovkách, vyhráli zaslouženě.“

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice